“Majka me je na silu udala sa 16 godina, bila sam najveća sramota u selu!” – Dramatična ispovijest poznate folkerke!

Srbijanska pjevačica Zlata Petrović je poznata po burnom privatnom životu, a kako kaže, najtraumatičniji događaj u njenom životu je bio kada ju je majka natjerala da se sa samo 16 godina uda za momka iz istog sela.

zlata

Zlata opisuje kroz kakav pakao je prošla, i što se sve dešavalo kada je odlučila da pobjegne od muža.
“Živjela sam s majkom i očuhom, majka je po završetku mog osmog razreda odlučila da me uda za dečka iz mog sela čija je obitelj  bila jako imućna. Imala sam samo 16 godina i nisam željela da se udam za njega. Tada nije bilo kao ovo danas, nitko te nije pitao da li hoćeš ili nećeš. I tako su moji odlučili da pređem da živim kod njega. Plakala sam, molila, a majka nije željela da bude drugačije. Njegovi su tražili mladu, lijepu, vrijednu snahu i odabrali mene”, ispričala je Zlata za srbijanski “Telegraf“, i dodala da je nekoliko mjeseci kasnije odlučila da pobjegne od muža.

“Tri mjeseca sam bila u braku s tim mužem, a onda sam riješila da pobjegnem. Moji nisu željeli ni da čuju da se vratim kod njih. To je bila sramota, šta će selo reći. I jedan dan sam riješila da ja zaista ne mogu da živim takvim životom. Pobjegla sam kod svoje tetke u Beograd. Tada sam počela da pjevam po kafanama. Da nisam pobjegla, tko zna da li bi danas neko znao tko je Zlata Petrović”, rekla je srbijanska pjevačica i napomenula da ne krivi svoju majku, kao i da joj je na neki način i zahvalna.

“Ne krivim svoju majku, samo je u tom trenutku birala najbolje za mene. Moja majka je bila jedna divna žena, pa ne mogu da je krivim što me je tako mladu udala. Na neki način sam joj i zahvalna jer možda ne bih ni počela da se bavim pjevanjem da se sve to nije izdešavalo”, zaključila je Petrovićeva.

Komentari