Malo dobrih vijesti: Nastavlja se prvenstvo prekinuto zbog koronavirusa

Prema navodima kineskih medija, tamošnje košarkaško prvenstvo koje je prekinuto 1. veljače zbog izbijanja epidemije koronavirusa moglo bi se nastaviti 15. travnja, a u prilog tomu govori i povratak 40-ak stranih igrača u zemlju. Subota je treći dan zaredom kako u Kini nije zabilježen niti jedan slučaj lokalnog prijenosa bolesti, no svi koji dolaze ili se vraćaju u Kinu moraju u 14-dnevnu karantenu.

Među onima koji su se vratili u Kinu kako bi bili spremni za nastavak sezone je i branič Beijing Ducksa, nekadašnja NBA zvijezda Jeremy Lin, koji se u petak fotografirao pored Kineskog zida s porukom: “Sigurno sletio natrag u Peking kako bih završio sezonu u CBA! Uzbuđen sam zbog toga što ću ponovno igrati, ali napustio sam San Francisco teška srca zbog zabrinutosti za bolesne, nezaposlene i one koji se bore sa strahom zbog nesigurne budućnosti.

Košarka nikada nije imala više smisla nego sada, svijet ju treba”, objavio je Lin. U Kinu se vratio i bivši litvanski reprezentativac Donatas Motiejunas, član Shanghai Sharksa. “Momčad mi je poslala pismo u kojem me poziva natrag, ali konačna je odluka bila isključivo moja.

Čini se da će se ograničenja ukinuti do kraja mjeseca i kako će se život vratiti u normalu”, kazao je Motiejunas. Dopuštenje za nastavak natjecanja mora dati kinesko vrhovno administativno tijelo za sport.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply