Manchester City kažnjen s dvije godine neigranja u Ligi prvaka

UEFA je objavila odluku o kazni Manchester City s dvije godine neigranja u Ligi prvaka. Engleski prvak će uz to morati platiti i kaznu od 30 milijuna eura.

Neoavisno sudsko vijeće za financijsku kontrolu klubova (CFCB) donijelo je odluku o tome da je Manchester City počinio ozbiljne povrede UEFA-inih pravila.

Prenosimo saopćenje UEFA-e u cijelosti:

– Nakon ročišta održanog 22. siječnja 2020. godine, Sudsko vijeće pri UEFA-inom tijelu za financijsku kontrolu klubova, kojim predsjedava José da Cunha Rodrigues, danas je izvijestilo nogometni klub Manchester City o konačnoj odluci o slučaju koji je CFCB-u proslijedio glavni istražitelj.

Sudsko vijeće, razmatrajući sve dokaze, ustanovilo je da je Manchester City počinio ozbiljne povrede UEFA-inog pravilnika precjenjujući svoje sponzorske prihode na svojim računima i u informacijama koje su ustupljene UEFA-i između 2012. i 2016. godine.

Sudsko vijeće je, također, utvrdilo da, kršeći propise, City nije sauađivao u istrazi ovog slučaja od CFCB-a.

Sudsko vijeće izreklo je disciplinske mjere Manchester Cityju i to da će biti isključeni iz sudjelovanja u klupskim natjecanjima UEFA-e u sljedeće dvije sezone (sezone 2020./2021. i 2021./2022.) i platiti kaznu u iznosu od 30 milijuna eura.

Na ovu odluku klub ima pravo podnijeti žalbu Arbitražnom sportskom sudu (CAS). Ako iskoristi to pravo, cjelokupna obrazložena odluka Sudskog vijeća neće biti objavljena prije nego CAS objavi konačnu presudu – stoji u saopćenju, koji je objavila UEFA.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply