MATE KROLO: Bit će “Mi ili Oni”!

Tema vrlo teška i zahtjevna.. No, čitajući razne portale, hrvatske i inozemne, o predstojećim izborima za predsjednika/cu/ Hrvatske dolazim do zanimljivog podatka da ni dan od objave gospodina Miroslava Škore za predsjednika države, svi ili većina medija, političara ovih i onih, brzinom svjetlosti prebrojali su crvena krvna zrnca o njegovom porijeklu, njegovoj supruzi, da je instaliran od ovog ili onog…
Pa se s pravom pitam, a i Vas dragi prijatelji i čitatelji: Kako se može dogoditi, sakriti,  prešutjeti o veleizdajniku našem “dragom”, čak dva puta izabranom predsjedniku Stjepanu Mesiću, koji znamo kako je “pokupio” lovu od hrvatske dijaspore u Australiji,  koji je prisilno umirovio naše časne generale,  koji je svjedočio protiv svojih generala u Hagu, koji je razbio Hrvate HR-HB gore nego agresor u domovinskom ratu!?
Kako se mogu prešutjeti sva zlodjela od oca drugog nam “dragog” Predsjednika, koji je pobio naše fratre u Širokom brijegu, koji u pet godina ništa nije napravio za dobrobit hrvatskog naroda?
Kako možemo prešutjeti i gledati djecu udbaša koji su i sad na visokim položajima po raznim institucijama diljem Lijepe naše kao i Europe?
Al’ zato se ekspresno, za samo jedan dan, o Škori saznao svaki, ma i najmanji detalj. Na ta pitanja mi obični i vjerski odgojeni obični ljudi kažemo “Ma pusti ga, nije on udbaš ako mu je otac bio”. Problem naše nacije leži u tom da smo “Mi” oprostili 50 godina njihovog zla, a “Oni” nama još ’41-45 nisu, niti će. Problem naše nacije je što većina mrzi sve što je s hrvatskim predznakom..
Problem je što naša djeca malo ili nimalo ne poznaju istinu o Domovinskom ratu. Problem je što svi sve vidimo i šutimo, i šutimo… Problem je što se moramo stranački odužiti ako nam se dijete zaposli.
Pa zar se nismo odužili, draga braćo u Domovinskom ratu, dajući im državu!? Uz naše ogromne žrtve, ljudske i duševne. Iz tih razloga, sinovi Lijepe naše kao i dijaspore bit će –  MI ILI ONI.
Mate Krolo, hrvatski branitelj iz Livna

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply