MATE RIMAC: ‘Super je Monaco, ali draža mi je Hrvatska i moje Livno’

U Monacu se na izboru za EY (IVAJ) poduzetnika godine okupila svjetska poduzetnička elita, a Hrvatsku predstavlja Mate Rimac, uz kojeg se prestižnu titulu bori još 55 svjetskih poduzetnika, prenosi RTL televizija, koja je i razgovarala s Matom Rimcem tim povodom.

“Meni je cilj privući druge automobilske firme da dođu u Hrvatsku raditi i poslovati jer smo mi gotovo jedina zemlja u Europi koja nema snažnu automobilsku industriju”, rekao je Rimac u razgovoru s Borisom Miševićem za RTL. RTL nije jedini, Rimac je velika zvijezda ovogodišnjeg okupljanja i dao je intervjue i za medije poput CNBC-a ili Financial Timesa.

“Radimo nešto što je dosta specifično, zanimljiva je ljudima priča, pogotovo jer se to događa u Hrvatskoj, najbrži električni automobili na svijetu, zanimljive stvari koje radimo i zato su zainteresirani za našu priču”, kazao nam je Rimac i nastavio.

“Ljudima je zanimljivo to, i tehnologija i poduzetnička priča iza toga, i ljudska, i lokacija gdje se nalazimo pa svi žele čuti tu priču”, kaže Rimac.

“Nisam se ja tu došao boriti šakama i laktovima za pobjedu. Toliko toga smo mi postigli, sad, jedna nagrada više-manje, jako je to lijepo. Nama je bitnije postići poslovni dio, da firma bude dugoročno uspješna, stabilna, da ostvarimo nove ciljeve koje imamo”, kazao je Rimac na pitanje o tome nada li se pobjedi ove godine.

“Monaco je stvarno nevjerojatan, mislim da tu samo u brodovima vidimo dvije milijarde dolara ispred nas, ali meni je i dalje draža Hrvatska, pa čak i moje Livno”, kaže.

“Hrvatska ima puno potencijala, ali, naprimjer, imamo najveću ovisnost BDP-a u turizmu i jako slabu tehnološku ekonomiju. Imamo mi nekoliko iznimaka i super firmi koje rade super posao, ali sve je to slabo u odnosu na okruženje i razvijene zemlje. Mislim da je važno pokazati da u Hrvatskoj možemo imati tehnološke firme, da ima ljudi koji mogu izgraditi takvu firmu, zaposlenika, inženjera i tako dalje, da se na nas ne gleda samo kao na zemlju otoka, ljepota prirodnih, nego i za biznis. Meni je cilj privući druge automobilske firme da dođu u Hrvatsku raditi i poslovati jer smo mi gotovo jedina zemlja u Europi koja nema snažnu automobilsku industriju, kazao je za RTL Mate Rimac. RTL.hr

Komentari