Mažoretkinje Plesnog kluba Paganini sudjelovale na Riječkom karnevalu

3.3.2019. RIJEKA – Mažoretkinje, članice Plesnog kluba “Paganini”, sudjelovale su na veličanstvenom 36. Međunarodnom riječkom karnevalu. S ponosom su predstavljale i promovirale svoj grad Neum temom “Neumski mornari”.

Prije povorke upriličen je prijem kod riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, a u podne je krenula karnevalska povorka. Plesalo se na šest pozornica. Sudjelovalo je 106 inozemnih i domaćih grupa s više od 10.500 sudionika.

14 ih je bilo iz inozemstva: iz Italije (Este, Mirandola, Verona), Slovenije (Ptuj), Crne Gore (Budva, Herceg Novi, Tivat), Srbije (Vrnjačka Banja), Mađarske (Debrecen, Koljnof), Bosne i Hercegovine (Neum) te Makedonije (Strumica).

12 grupa je bilo iz svih dijelova Hrvatske. Sudjelovalo je čak 67 alegorijskih kola. Ispred zgrade Općine, prekoputa centralne pozornice, program su pratili mnogobrojni uzvanici: predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, gradonačelnik Vojko Obersnel, ministar turizma RH te predstavnici FECC-a (Federacije europskih karnevalskih gradova) čiji je PK “Paganini” član.

Zahvaljujemo našim domaćinima Gradu Rijeci i Turističkoj zajednici na iznimnom gostoprimstvu i organizaciji te osoblju hotela Kristal u Opatiji. Posebne riječi zahvale upućujemo i Općini Neum te načelniku dr Živku Matušku koji su osigurali prijevoz za odlazak na ovakvu prestižnu manifestaciju. Više fotografija uskoro…..

 

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply