MESIĆ: Čovićev dolazak u Banja Luku sramota za sve koji su glasali za njega

Navodi kako Dodik ne taji da je protivnik Bosne i Hercegovine, već to javno manifestira, dok je Čović malo suzdržan kada se nalazi među onima koji žele opstanak BiH.

“Sve što učini gospodin Dragan Čović mene više i ne iznenađuje, jer je on već odavno u dogovoru s Miloradom Dodikom kako razbiti Bosnu i Hercegovinu”, rekao je ovo u kratkom razgovoru za lokalne medije bivši predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić, komentirajući današnji dolazak predsjednika HDZ-a BiH obilježavanju dana RS u Banja Luci.

Navodi kako Dodik ne taji da je protivnik Bosne i Hercegovine, već to javno manifestira, dok je Čović malo suzdržan kada se nalazi među onima koji žele opstanak BiH. “Međutim, kada dođe među svoje istomišljenike, a to je stranka gospodina Dodika, onda je on tu sasvim iskren. Dakle, njegova iskrena politika je razbijanje BiH”, dodaje Mesić. Smatra kako je današnja posjeta Čovića Banja Luci sramota za sve one koji su bili angažirani na njegovom izboru za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda. “To je sramotno za sve one koji su se zalagali da on iz korpusa hrvatskog naroda bude izabran za člana Predsjedništva BiH”, zaključuje Mesić u razgovoru za Vijesti.ba.

Podsjetimo, banjolučku proslavu ignorirali su gotovo svi predstavnici diplomatskog zbora u BiH, osim ruskog veleposlanika, no u njoj su sudjelovali predsjednica srbijanske vlade Ana Brnabić i srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin, kao i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, a također i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, koji je sjedio u prvom redu na svečanoj akademiji održanoj u dvorani “Borik” i kojega su posebice pozdravili kao “voditelja izaslanstva hrvatskog naroda”. Kasumović o potezu Čovića: Ne vjerujem da ću se pozdraviti s njim u životu “Toliko je to mizerno za mene.

Veoma se dobro znam s njim, toliko me je povrijedio da ne vjerujem da ću se pozdraviti s njim u životu. Iako se kune da je on veliki borac za Hrvate, ta isti dan koji je danas slavio, ta ista vojska i policija je njegove Hrvate… Bar bi svoje građane trebao cijeniti, ne mene”, kazao je za N1 gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Đonlagić: Rusija aplaudira Čoviću na trudu koji ulaže za blokadu NATO puta BiH Nazočnost Dragana Čovića na obilježavanju neustavnog tzv. Dana RS-a još jednom pokazuje da su HDZ i Čović za svoga strateškog partnera izabrali Rusiju i da konačno svim građanima Bosne i Hercegovine ali i međunarodnim dožnosnicima postaje jasno da Milorad Dodik nije jedini proruski i AntiNATO eksponent u BiH.

“Gromoglasni aplauzi koje je Čović dobio od strane okupljenih izraz su zahvalnosti zbog HDZ-ovog očitog blokiranja NATO puta Bosne i Hercegovine, stoga nije ni čudo što Čović i HDZ ne vide ništa sporno u SNSD-ovom prijedlogu za mandatara, a koji unaprijed najavljuje da neće poštovati Zakon o obrani BiH, ranije usvojenu Strategiju vanjske politike BiH, koju je potpisao sam Čović, kao ni ranije odluke Predsjedništva BiH u pogledu aktivacije MAP-a i odluke o pridruživanju NATO savezu“, rekao je potpredsjednik Demokratske fronte Dženan Đonlagić.

Đonlagić smatra da je krajnje vrijeme da se u Bosni i Hercegovini sve probosanske snage odrede prema proruskim političkim intencijama saveza Dodik – Čović. “U konačnici mora biti jasno tko se u Bosni i Hercegovini želi suprotstaviti ovoj politici a tko ne, s obzirom na to da i na probosanskoj strani prema ovim proruskim politikama kod nekih političkih opcija postoji blagonaklon odnos“, zaključio je Đonglagić.

Kosor: Čovića nitko neće proglasiti personom non grata “Proslavu neustavnog dana RS povodom kojeg je odlikovan Slavko Lisica, osuđen zbog ratnih zločina u RH, ali i Ana Brnabić, odlikovanjem kojeg su dobili zločinci poput Karadžića i Mladića, uveličao je i Dragan Čović. Neće ga nitko zbog toga proglasiti personom non grata”, napisala je bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply