Migranti preko Dinare prešli granicu, spašavao ih HGSS

OBITELJ migranata prešla je granicu između Hrvatske i BiH preko Dinare pa je zapela u planini. Spašavala ih je Hrvatska gorska služba spašavanja.

Troje migranata spasili su jučer s planine pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja kod graničnog prijelaza Strmica. Trudnica i majka sa šestomjesečnim djetetom zapele su u planini nakon prelaska granice. Radi se o vrlo nepristupačnom terenu, doznaje Dalmatinski portal od Srđana Vrsalovića, pročelnika helikopterske službe spašavanja HGSS-a.

 

“Majka je imala ozlijeđenu nogu. Jedna ekipa se uputila terenom, a mi smo uzletjeli s Firula nešto iza 14 sati. Sve troje podigli smo u helikopter i prebacili ih u kninsku bolnicu. Tamo su ih dočekali liječnici i policija”, kazao nam je Vrsalović. Istaknuo je kako se radilo o vrlo zahtjevnoj operaciji spašavanja.

S migranticama nisu uspjeli komunicirati. Bile su pothlađene i u slabom stanju. Dalmatinski portal javlja da je šest osoba završilo u kninskoj policijskoj postaji, četvero odraslih i dvoje djece. Utvrđuju odakle su i kako su došli u Hrvatsku.

Komentari