MILJAN KONTA / Dragi Mladi Stožernici, jednog dana će i vašim “idolima” cijepati drva!

Najnovija portalna vijest u Livnu je ta da su stožerni puleni upalili motorke te obilazili potrebite, obilazili i pilali, cijepali i naravno selfija nije falilo.

Da se radi o samoinicijativnom okupljanju grupe građana koji su spremni pomoći starijim i nemoćnim, to bi bila divna vijest. Ovako, stožerni puleni i njihove motorke iritiraju i one koji imaju ne tako tanku kožu i tanke živce koje nama svima pilaju i cijepaju već dugi niz godina.

Ti puleni će jednog dana, na našu veliku žalost naslijediti svoje “opjevane” kolege, koji su im i veliki uzori. Što gore, bojim se da će ih i prešišati u općoj “humanosti”, jer očito su počeli sa vježbanjem.

Dragi stožerni juniori, ponavljanje gradiva je majka znanja, pa ću ovom prilikom napisati par riječi o vašim “uzorima”:

Kada mnogi od vas još nisu ni bili rođeni ili ste u to doba bili podosta balavi i na nogama nestabilni, vaši “uzori” su već uveliko pljačkali. Tada većinom dobrostojeće, a danas potrebite građane i seljane.

Pljačka se vršila po dobro poznatoj šemi: TI MENI – JA TEBI… Pa se dočepaše “Opskrbe” (mladi ste balavurdijo, to je nama bilo kao vama Agrokor), rasturili su je “k’o Bugari skupštinu” da od nje nije ostalo ni perje. Slobodno se raspitajte tko je tu uzeo brdo love.

“Livanjsko polje” ili ti Agrolivno, proizvodilo i tovilo, bilo žita i teladi i svega ostalog što danas kupujemo po trgovinama sumnjive kvalitete. Proizvodilo se dok ga vaši “idoli” ne utopiše za mizernu lovu i bezvrijedne certifikate. Zna se kome.

Guberska pilana, gigant za današnje pilanice, propala sa stožernim blagoslovom.

Hoćete malo o Livno Busu…ili o Preslici, Modnoj odjeći, Li transu, Kožari, Unimaxu…. Više su vaši “idoli” firmi upropastili no što ste vi humano iscjepali kubika…

A znate li onog što maznu sedam milijuna (ili devet, nebitno) od biznisa sa šumom?

Znate, samo što se pravite blesavi.

A onog što maznu iz zdravstvenog milijun i nešto, da onog što iznajmi vlastitu garažu za vlastito službeno vozilo!? Ma znate ga pobogu, taj samo babu svoju nije uposlio. Umrla mu.

Čuli ste i za onog što maznu dva milijuna HVO novca pa zaštiti kralja, ptice i dinosaure.

Ili nemojte reći da niste čuli za tetku koja 100 iljadica dadenekim drugim tetkama? Ili onog socijalnog ministra? Ima toga još dragi stožerni pilići. O tom drugom prilikom.

Takvi kao ovi što ih pobroji su u velikoj mjeri stvorili te potrebite, nemoćne i siromašne. Takvi su opustošili sela i livanjske ulice. Takvi su iselili obrazovane i pametne, nepodobne i nezgodne. Ostali ste vi… podobni da cijepate i pilite drva!

A to što vam sugrađani kopaju noću po kontejnerima, to vas ne brine. To što većina živi na rubu egzistencije, to vas ne sekira.

Da za promjenu otvorite pučku kuhinju? i nemojte sad reći da nema potrebe. Ima, dragi puleni, itekako ima. Samo što vi to ne želite da vidite. Od izbora do izbora podijelite pakete, nagradite glasove…

Sramite se!

No, vi srama nemate kao i vaši uzoriti idoli, koji vam, vjerujte mi, i neće ostaviti nešto za pljačkanje. Jer i vi ste potrošna roba koja vrijedi dok lijepi plakate, otvara lažne profile sa kojih olajavate one što vam ne šute i koji eto cijepaju drva potrebitim.

Ako ima Boga, a kao vjernik vjerujem da ima, i vašim “idolima” jednoga dana će netko cijepati drva.

M. Konta

Slikovni rezultat za wood splitting gif students

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply