MILJAN KONTA / Neće grom u koprive!

Da je itekako đavo odnio šalu shvatio sam prije par dana kada su ohole i nadobudne Švabe počele dolaziti na posao zamišljeni i ozbiljni.

Inače puni sebe teško priznaju da nemaju rješenje za svaki problem. Trenutno rješenja nemaju za koronu. No, zato poduzimaju sve potrebno da se taj virus suzbije. Gradić ne veći od Livna u kojem sam trenutno i u ovoj situaciji funkcionira besprijekorno iako se broj zaraženih u pokrajini svakodnevno uvećava.

Sa druge strane, Livno je grad koji je u zadnjih dvadesetak godina devastiran u tolikoj mjeri da se više i ne može zvati gradom, nego privatnom prćijom nekolicine mafijaša, na pragu totalnog kolapsa.

Ne dao Bog da se zarazni virus pojavi u gradu koji ima poglavarstvo i službe koje nisu dorasle ovom iznimno ozbiljnom trenutku.

Ruku na srce, donesene su neke ispravne odluke, no, ono najvažnije se zaobilazi. Umjesto da se krene u hitnu nabavku potrebnog repromaterijala za bolnicu, oni zabranjuju ribolov!?

Umjesto da se kontaktiraju veliki livanjski domoljubi i svi oni koji mogu pomoći da se nabavi desetak respiratora, par tisuća maski, rukavica, kombinezoni…. oni završavaju Ulicu sira!???

Očito niti su dorasli situaciji, niti mogu i znaju bolje. Nekad je livanjska bolnica bila bolnic,a no u godinama poslije rata je očito u mnogo čemu devastirana.

Zar nije tužno da se pacijent šalje u Mostar da bi se provjerilo jeli dotični zaražen? Što će se desiti kada se pojavi dvadesetak upitnih slučajeva, možda ih sa busom pošalju u Mostar kao neku turističku grupu?

Jesu li vrli stručnjaci organizirali kakav smještaj za, ne dao Bog, zaražene?

Imaju li pričuvna sredstva za izvanredne situacije ili su ta sredstva odavno potrošena na idiotske zamisli stožernih idiota?

Ma koliko se trudio, ne mogu naći priopćenje za javnost druge u Hrvata kojoj su puna usta opstojnosti i konstutivnosti te Izbornog zakona.

A jedan respirator u krugu sto kilometara!? A maski i zaštitnih kombinezona nema. Gdje ste sad Veliki Hrvati što godinama uzimate novac lopatom, kradete i devastirate, što sada ne kupite po nešto za opće dobro?

Ili se nadate da će vas i korona zaobići kao što vas je zaobišao rov u ratu i sva bijeda vašega naroda od rata do sada. Sa ovakvim nadasve neodgovornim ponašanjem polako palite svijeće ne samo mrtvim nego i živim Livnjacima.

Kako god da se ovo stanje riješi bojim se da će iznova narod podnijeti najveću žrtvu i patnju dok ćete vi uhljebi i dalje još debljeg obraza tražiti glasove na izborima. Ako se narod i poslije ovog svega ne trgne i ne kaže dosta, mislim da nam pomoći nema. Možemo se nadati samo da grom u koprive ne udara. 

M.Konta.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply