Ministar Brešić: Predsjednik Vlade HBŽ ponovno krši propise i to na najgori mogući način

Predsjednik Vlade ponovno krši propise i to na najgori mogući način. Kao pravnik trebao bi znati da je krivotvorenje i davanje lažnih potvrda i sadržaja u istima kazneno djelo. Posebno ako se iste potvrde s takvim sadržajem izdaju još i retroaktivno.

Svi smo svjedoci da ovakvu potvrdu g.  Josip Teklić nije imao, niti ju je mogao dati na uvid policijskim službenicima. Ovu potvrdu izdaje, kako to na njoj i piše, Vlada Hercegbosanske županije, a u ime Vlade potpisuje predsjednik g. Jozić.

Međutim, takvu potvrdu ne samo da nije izdala Vlada, nego Vlada o njoj nikada nije raspravljala niti je ikada istu razmatrala. Potvrdu predsjednik Vlade donosi samovoljno, mimo svih propisanih procedura i pravila, a kako bi prikrio nepravilnosti i nerad.

Pitanje je koliko takvih radnji je napravljeno u posljednje vrijeme i to bez znanja Vlade i ministara u Vladi. Vladu čini predsjednik i ministri, a ne predsjednik bez ministara.

Predsjednik Vlade koji u svome programu i javim istupima uporno predstavlja sebe kao osobu koja skrbi o mladima, i u koje se i sam svrstava, drži u radnom odnosu nezakonito g. Teklića iako je isti prije vise mjeseci stekao obvezne uvjete za mirovinu.

I upravi takvu osobu Predsjednik vlade mobilizira i omogućava joj nesmetano kretanje. I ne samo kretanje, nego i nezakoniti radni odnos ćime se oštećuje proračun u ovim kriznim danima kada se i svaka marka prikuplja za obranu od Covid virusa.

Ministar Ivica Brešić

Ministar Ivica Brešić: Podnio sam kaznenu prijavu protiv ministra Darinka Mihaljevića i odgovornih u lancu

 

 

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply