Ministar Ivica Brešić: Podnio sam kaznenu prijavu protiv ministra Darinka Mihaljevića i odgovornih u lancu

HERCEGBOSANSKA ŽUPANIJA   MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE I ŠUMARSTVA GLAMOČ

Priopćenje za javnost povodom kršenja vlastitih zapovijedi od strane najodgovornijih u Hercegbosanskoj županiji

Danas, tijekom sjednice Vlade HBŽ koja je sazvana radi usvajanja proračuna, a održavana u potpunosti mimo propisa i zapovijedi (većina nije imala maske niti se poštuje minimalni propisani razmak između osoba) dogodio se incident koji jasno opisuje stanje i rad nas najodgovornijih u trenutnoj situaciji.

Tijekom sjednice je konstatirano da među nama sjedi osoba koja je starija od 65 godina i da je toj osobi u uvjetima u kojima se vodi sjednica ugroženo zdravlje.

Riječ je o Josipu Tekliću, šefu službe za odnose sa javnošću, koji nije imao nikakvu zaštitu tijekom održavanja sjednice. Upozorio sam predsjednika Vlade i Stožera CZ da kršimo zapovijed o kretanju osoba starijih od 65 i da trebamo zaštiti Josipa tako što će čovjek otići kući.

Nakon ignoriranja od strane ministra MUP-a Darinka Mihaljevića koji je izravno zadužen da provodi tu mjeru i predsjednika Vlade, ja sam preko Ureda ministra pozvao policiju i prijavio kršenje zapovijedi o zabrani kretanja.

Policajca koji je došao do vrata Velike sale su pokušali spriječiti da uđe, na što sam se ustao otvorio vrata i zamolio ga da on reagira po prijavi i izdanoj zapovijedi.

Ministar policije je pred svima (nezakonito, koliko sam upućen, ministar nije zapovjednik policije) prstom naredio policajcu da ode što je ovaj i učinio.

Ja sam zbog tonskog zapisa koji traje ponovio da je ministar policije prstom zapovjedio policajcu, a da je on također prekršio vlastitu zapovijed o zabrani kretanja.

I drugi put sam prijavio policiji da je gospodin Teklić na radnom mjestu i zamolio ih da postupe po zapovijedi i prijavi međutim policajac se zadovoljio usmenim objašnjenjima predsjednika Vlade i ministra MUP-a.

Na kraju sam podnio kaznenu prijavu protiv ministra policije Darinka Mihaljevića i odgovornih u lancu.

E sad slijedi objašnjenje zašto vas uznemiravam sa ovim jadom koji se događa u najodgovornijim tijelima naše županije.

Da bi pokušali prikriti djelo, Darinko Mihaljević i Ivan Jozić su se dosjetili te su usmeno obavještavali službene osobe da je izdano rješenje za mobilizaciju Josipa Teklića (66) iako u toj službi ima dovoljno mlađih osoba koje mogu i znaju raditi svoj posao.

Dakle Rješenje o mobilizaciji, ako je i napisano do ovog trenutka, u HBŽ-u nemaju ni vatrogasci, ni radnici u smjenama, ni zdravstveni djelatnici, pa čak ni policajci, nitko osim Josipa Teklića.

Ovaj primjer navodim iz razloga jer već 12 dana upozoravam sve nas koji sjedimo u Vladi i oko Vlade da će se upravo dogoditi to da ćemo mi svojim neznanjem, aljkavošću i pohlepnom željom za vlasti napraviti paralelni sustav u kojem se ne zna ni tko pije ni tko plaća!

Da će pojedinci konkretno Darinko Mihaljević iskoristiti ovu situaciju da proizvoljno tumači propise i zakone i zapovjedi kako mu u kojem trenutku paše.

Posljedice takvog rada su već vidljive:

-Spašeni smo od najezde ribiča koji su jedva čekali da nekoga zaraze sa udaljenosti od 50 metara jedan od drugog

-Šestosatni „državni udar“ koji je povučen na paničnoj sjednici i uspio nam je osigurati neprijatelje koji će nas znati kazniti kad se budu donosile odluke o isplati šteta i pomoći gospodarstvenicima u našoj županiji

-Svađa sa jedinim kliničkim centrom koji nam još nije i formalno zatvorio vrata

-Objava podataka maloljetnih osoba

 

Nisam želio uznemiravati javnost kad sam 20. ožujka podnio neopozivu ostavku na mjesto člana stožera civilne zaštite jer sam upozoravao na ono što slijedi u radu tijela HBŽ-a.

O događanjima koja su prethodila proglašenju prirodne nesreće i zakulisnim radnjama ću pisati kada se ova situacija smiri.

Želim ovim putem pohvaliti sve građane Hercegbosanske županije na vrhunskoj disciplini i ponašanju u ovim uvjetima. Sreća je naša da se ljudi ponašaju savjesno i uvjeren sam da će nas to spasiti jer ovaj sustav to sigurno neće.

Hvala svim Livnjacima,  znanim i neznanim, što opet bez ikakvih pitanja pomažu naš kraj!

Pozivam najodgovornije da prilikom usvajanja proračuna poduzmemo konkretne korake i pomognemo ublažavanju gospodarskih posljedica koje slijede jer bi one mogle biti pogubnije od virusa!

Ministar, Ivica Brešić

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply