Mlada američka Hrvatica podrijetlom iz BiH glumi kćer Julije Roberts

29. studenoga 2017., 7:46
Share Button

Izabela Vidović, američka je Hrvatica, odrasla u Los Angelesu, a rođena u Chicagu, no podrijetlom je iz Busovače u BiH

izabela

tek navršenih 16 godina, talentiranoj glumici otvaraju se prilike o kojima mnogi mogu samo sanjati. Izabela Vidović, američka je Hrvatica, odrasla u Los Angelesu, a rođena u Chicagu, no podrijetlom je iz Busovače u Bosni. Izabela je glumila u 20-ak filmova, a u najnovijem “Čudo”, glumi uz holivudsku zvijezdu Juliju Roberts.

Film je snimljen prema istoimenom bestselleru američke spisateljice Raquel J. Palacio. Izabela glumi stariju sestru 10-godišnjem dječaku Auggieju (Jacob Tremblay), koji zbog genske bolesti ima deformirano lice te teško stvara prijateljstva. Izabela otkriva kako se s holivudskom divom družila i izvan seta. Julija Roberts je ugostila Izabelu i njezinu obitelj u svom domu te joj udijelila nekoliko glumačkih savjeta. – Rekla mi je kako je važno da se glumac dobro zabavlja.

Naravno, treba se odlično pripremiti i ozbiljno shvatiti posao, ali i biti svjestan da je sve to jedna velika igra – priča Izabela uoči premijere filma “Čudo”. Izabela je počela glumiti u dobi od 7 godina, uz... manje uloge u TV serijalima “Kosti” i “Zločinački umovi” te veće u sitcomu “Sve o jednom dječaku” i dramskom serijalu “The Fosters”. U akcijskom filmu “Neprijatelj pred vratima” glumila je s Jasonom Stathamom, Jamesom Francom i Winonom Ryder. Ljubav prema glumi naslijedila je od majke, Elizabete Vidović: producentice, redateljice i glumice. – Mama je moj mentor i uzor.

Uvijek je uz mene na setu i od nje sam najviše naučila – govori Izabela Vidović. Njeni se roditelji veoma trude da Izabela i njena sestra ne zaborave svoje korijene. Svake druge godine dolaze u Busovaču gdje Izabela između ostalog uživa i u kulinarskim specijalitetima iz staroga kraja. – Sarmu bih mogla jesti gotovo svaki dan, baš kao i ćevape. Dobro kuham. Mama me naučila praviti burek i razne druge pite – govori Izabela.

www.vecernji.ba

Share Button

Komentari

JOŠ IZ KATEGORIJE Svijet


...