Mladi Livnjak briljira u Širokom, igra za U15 i mašta o A selekciji BiH

Liavnjski kraj posljednjih je godina izvorište iz kojeg najveće talente u najviše slučajeva uzima Široki Brijeg. U kadetskim i juniorskim selekcijama ovog kluba, kao i u A timu igra niz igrača iz ovog dijela BiH. Jedan od najmlađih je Dominik Čeko.

Iz Troglava ga ja kao najtalentiranijeg u generaciji pozvao Široki, a on je igrama u ovom klubu stekao i status U15 reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Troglav, čijim je članom postao 2011. godine sa sedam godina, vodio je svojevremeno do doigravanja za prvaka, te je tada i biran u najbolji tim sezone. Te je sezone postigao ukuno 26 golova. Prirodna pozicija i ona na kojoj najviše voli igrati je polušpic. Po potrebi igra i na krilnim, ali i na poziciji centralnog napadača.

U reprezentaciji ga je izbornik isprobao i na poziciji lijevog bočnog. Dva je puta igrao za BiH. U Premijer ligi BiH postigao je dosad pet golova, prenose sportske.ba

– Najljepši trenutak u karijeri je igranje za reprezentaciju, odnosno poziv izbornikaa Erbeza. To je poseban osjećaj. Tamo je atmosfera super. Suigrači su dobri drugovi i prihvatili su me perfektno. Moj životni san je dres A reprezentacije Bosne i Hercegovine. Najdraži trenutak u dosadašnjoj karijeri je pogodak Zrinjskom u Mostaru za pobjedu u gostima, rekao nam je ovaj talentirani dječak.

Njegov nogometni uzor je stric Niko Čeko, ujedno i velika legenda splitskog Hajduka.

Iznajmljujem hladnjače, šatore i ostalu opremu

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply