MORALNA SIROTINJA Čović prvi zatražio naknadu troškova za smještaj i odvojeni život!

Nakon što je postao zastupnik u Domu naroda Parlamenta BiH, odnosno član Kolegija ovog doma, lider HDZ-a BiH Dragan Čović obratio se Službi za zajedničke poslove zahtjevom za naknadu troškova za odvojeni život i smještaj.

Kako nam je potvrđeno, Čović je, kada je riječ o zastupnicima iz Doma naroda, prvi podnio ovakav zahtjev. Učinio je to nepun tjedan nakon konstituiranja Doma naroda Parlamenta BiH.

Kada je riječ o troškovima za odvojeni život, Čoviću bi trebalo pripasti oko 270 KM, s obzirom na udaljenost prebivališta od mjesta rada. On je u svom zahtjevu naveo da ta udaljenost iznosi 130 kilometara, a riječ je o relaciji Mostar – Sarajevo.

Inače, pravo na ovu naknadu imaju svi zastupnici u Predstavničkom domu, kao i zastupnici u Domu naroda koji žive i rade van mjesta prebivališta njihove obitelji, a koje je udaljeno 50 ili više kilometara. Također, njima, a samim time i Čoviću pripada 500 KM mjesečno za troškove smještaja, piše Klix.ba.

Također, imaju pravo i na naknadu za prijevoz kako bi posjetili svoje obitelji i to četiri puta mjesečno. Visina ove naknade zavisi od udaljenosti mjesta njihovog stanovanja do mjesta u kojem im žive obitelji.

Treba napomenuti da mjesečna neto plaća člana Kolegija Doma naroda iznosi oko 4.500 KM. Uz topli obrok i odgovarajuće naknade svaki zastupnik dodatno inkasira oko 1.000 KM.

Također, Čović je podnio i zahtjev za izdavanje bloka za reprezentaciju, što ga sljeduje kao prvog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda.

ELCOL ELEKTRO – Nova trgovina elektromaterijala u Livnu

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply