Na više mjesta u Livnu osvanule poruke protiv Željka Komšića

U Livnu su jutros na više mjesta osvanuli plakati s prekriženim članom Predsjedništva BiH i predsjednikom DF-a Željkom Komšićem. Uz prometni znak zabrane, preko lika Komšića, autori plakata su napisali i poruku da je Željko zapravo “Sejdo Komšić”, te da je u Livnu “persona non grata”, što znači, nepoželjan.

 

Da li su u kišovito livanjsko jutro, pokisli aktivisti, lijepili slučajno, ili su, pak, lijepljenja antikomšićevih plakata korespondirala s propalim pregovorima BH bloka sa SDA i najavljenom promocijom Šeksovih knjiga “Državni udar I i II- Kako su Josip Manolić i Stipe Mesić rušili Franju Tuđmana i hrvatska politika prema BiH”.

U pastoralnom centru u organizaciji Matice Hrvatske Livno, na dan kada su osvanuli plakati, ili sa sastankom koji se istoga dana održavao između Dragana Čovića i Nermina Nikšića, kao predstavnika SDP-a i BH bloka u kojem je i Komšićev DF, za sada nije poznato.

Ipak anonimni i prikriveni aktivisti, protiv kojih ništa nema blok stranaka okupljenih oko HDZ BiH, niti SDA (jer da ima ogradili bi se i plakati bi bili uklonjeni) uzeli su sebi za pravo, ne pitajući ostale Livnjake, da članu državnog Predsjedništva zatvore vrata Livno grada, u kojemu je više farmi i “seljakluka” nego u svim selima kad saberu!

Autor: A. KAMBER

https://avaz.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply