Nakon tri dana se vratio kući pa živ upao na vlastiti sprovod

Juan Ramón Alfonso Penayo (20) otišao je prošlog četvrtka od kuće, a da se nikome nije javio. Obitelj je prijavila nestanak. Policija im je javila da su našli tijelo, ali nije bilo prepoznatljivo…

Paragvajac Juan Ramón Alfonso Penayo (20) šokirao je svoju obitelj i prijatelje kada se vratio kući nakon tri dana i pronašao ih kako ispraćaju mladića za kojeg su vjerovali da je upravo on! Penayo, mještanin sela Santa Teresa na granici s Brazilom, posljednji je put prije nestanka viđen u svojem domu prošlog četvrtka.

 

Nikom se se prije nestanka nije javio, niti rekao kamo odlazi, a kako se tri dana nije pojavljivao obitelj je policiji prijavila njegov nestanak. Ubrzo su ih kontaktirale lokalne vlasti s užasnom viješću – uz paragvajsko-brazilsku granicu pronašli su unakaženo tijelo mlađeg muškarca. Pozvali su obitelj da ga dođe u mrtvačnicu identificirati. Kako je tijelo bilo u neprepoznatljivom stanju, članovi obitelji su bez puno razmišljanja, u tuzi i boli, potvrdili da je to Juan.

 

Područje uz granicu s Brazilom česta je ruta krijumčara droge pa pronalazak unakaženog tijela nije rijetka pojava, pišu 24 sata.hr. Ostatke tijela prebacili su u selo i organizirali sprovod. Prema tradiciji, prvo je žalovanje organizirano njihovu domu, gdje se skupilo cijelo selo kako bi ‘tragično preminulom’ sumještaninu odali počast…

 

Treći dan od nestanka pravi Juan je ušetao u kuću kao da se ništa nije dogodilo, a uplakana obitelj, rodbina, prijatelji i sumještani zanijemili su od šoka kada su ga ugledali živog i zdravog. Policijski službenik Carlos Ayala za portal Perfil rekao je kako je policija vratila ostatke u mrtvačnicu i radi na utvrđivanju identiteta preminulog. Nije jasno gdje je pravi Juan bio tri dana, no obitelji to sigurno nije bilo niti važno kada se ukazao.

Bljesak.info

Komentari