Namjerno izazvali požar s kojim su se vatrogasci, šumari i mještani borili devet sati!

Požar je krenuo od Roškog Polja prema Midenoj i Gornjem Brišniku, a kako je za Tomislavcity kazao zapovjednika VD Tomislavgrad Mate Zdravko Jurčević, linija požara bila je duža od 4 kilometra.

Težak dan je iza duvanjskih vatrogasaca koji su se tijekom jučerašnjega dana, zajedno s dvadesetak šumara i nekoliko mještana, od 12 do 21 sat borili s vatrenom stihijom na području tomislavgradske općine. Naime, požar je krenuo od Roškog Polja prema Midenoj i Gornjem Brišniku, a kako je za Tomislavcity kazao zapovjednika VD Tomislavgrad Mate Zdravko Jurčević, linija požara bila je duža od 4 kilometra. Gorjelo je nisko raslinje te nešto hrastove šume. Video: Požar, Roko Polje 5.10.2018. Gašenje su im uvelike otežavali jak vjetar, visoka trava te nepristupačni i brdoviti teren. Prema dostupnim informacijama požar je namjerno izazvan od strane dvojice muškaraca koje je u tom trenutku vidjela jedna pastirca. O svemu je upoznata policija, prenosi Tomislavcity.

Video: Požar, Roko Polje 5.10.2018. Gašenje su im uvelike otežavali jak vjetar, visoka trava te nepristupačni i brdoviti teren. Prema dostupnim informacijama požar je namjerno izazvan od strane dvojice muškaraca koje je u tom trenutku vidjela jedna pastirca. O svemu je upoznata policija, prenosi Tomislavcity.

https://www.bljesak.info/

Komentari