Natjecanje kosaca na Kupresu: Pobjednik Vinko Čičak, drugo mjesto Milorad Sladojević

Titulu kosbaše “Strljanice”, tradicionalnog natjecanja kosaca na Kupresu, ove godine ponio je Vinko Čičak iz Kupresa.

Drugo mjesto na natjecanju održanom u nedjelju osvojio je Milorad Sladojević iz Mrkonjić Grada, dok je treći bio Matko Kuštro iz Kupresa.

U konkurenciji juniora pobjedu je odnio Stipo Šarić iz Kupresa, dok su drugo mjesto podijelili Stjepan Vasić i Petar Jelić Doki.

U ekipnom natjecanju najuspješniji su bili kosci iz Janje kod Novog Sada, drugi su bili Kuprešaci, a treći ekipa iz Bosanskog Petrovca.

Pored natjecanja kosaca u okviru manifestacije “Dan kosidbe na Kupresu 2019” održana su natjecanja i u tradicionalnim sportovima, a najsušniji su bili Anđelko Spajić iz Jajca (kamena s ramena), Ratomir Bašić iz Kupresa (skok u dalj), Ante Pokrajčić iz Tomislavgrada (pješačka utrka), dok je u potezanju konopa pobijedila ekipa Sveti Mihovil iz Dugopolja.

U završenom dijelu manifestacije održane su galopske konjičke utrke u kojima je sudjelovalo više konjičkih klubova iz BiH i susjednih zemalja.

Pobjednik na 1800 metara je grlo Mister Masin, vlasnika Enesa Ejupovića iz Sanskog Mosta, a na 2200 metara Tander Rok iz KK Potkovica iz Sanskog Mosta.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply