Neizvjesno “hercegbosansko” čudo: Hoće li duvanjski Ivan pobijediti livanjskog?!

Općinski odbor HDZ BiH Tomislavgrad se na današnjoj sjednici, ipak usudio predložiti i svog kandidata za mandatara nove Vlade Hercegbosanske županije, premda se, prema dostupnim informacijama tome protivio dio vrha HDZ-a BiH, koji bi na funkciji predsjednika Vlade HBŽ i dalje željeli Livnjaka, Ivana Jozića, i ako je je duvanjska HDZ na izborima do nogu potukla livanjsku.

Očekivano, radi se o aktualnom načelniku općine Tomislavgrad Ivanu Vukadinu, kojem je njegova općinska stranačka organizacija dala jednoglasnu podršku, kako za mandatara Vlade HBŽ, tako i za kandidata za predsjednika Županijslog odbora HDZ BiH Livno.

Hoće li duvanjski Ivan pobijediti livanjskog i hoće li Duvnjacima pripasti i funkcija predsjednika Vlade i predsjednika stranke na nivou županije još je neizvjesno.

U krajnjem slučaju, kod izbora mandatara odlučit će i sestrinska HDZ 1990, ali i ostale stranke u Skupštini HBŽ, jer mandatara potvrđuje Skupština. Jedino što se za sada zna je da mandatar mora biti iz reda Hrvata, što je pravilo za ovu županiju, koji ima osam ministarstava, od kojih četiri popunjavaju Hrvati, tri Srbi, a jedno Bošnjaci.

Ale Kamber, Livno     Dnevni Avaz

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply