NEVIĐENI BARBARIZAM U LIVNU / Bagerima skrivaju partizanske zločine!

RADNICI LIVNOPUTOVA NAIŠLI NA GROBNICU NA ZGONIMA

Najvjerovatnije se radi o žrtvama iz II. Svjetskog rata kada su partizani, bez suda, strijeljali više od 200 Livnjaka, Hrvata i muslimana, najviše Prilučana. Prilučani su sahranjeni u zajedničku grobnicu uz novu crkvu u Livnu, a one žrtve koje nisu imale nikog da ih sahrani ostale su na Zgonima.

Već više od tri tjedna bagerima skrivaju partizanske zločine! 

Nitko od mjerodavnih institucija ne reagira, iako znaju za sve. Obavijestio sam tajnicu gradonačelnika, jer njega nije bilo na radnom mjestu. Čak ni direktor Livnoputova, kojeg sam nazvao, nije obustavio radove.

Na osnovu informacije jednog od radnika bio sam očevidac. Tek nakon dojave MUP-u policija je došla i  obustavila radove. Ovdje donosim fotografije s mjesta događaja koje su snimljene uz nazočnost radnika Livnoputova, sa lokacije na Zgonima, pored Osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Livnu. Snimljeno u 10 sati i 9 minuta te u 12 sati.

Na fotografijama se jasno vide ljudske kosti i lubanja stradalog djeteta. U 12 sati vrećice sa kostima više nije bilo na mjestu gdje sam je fotografirao, a radnici Livnoputova više nisu htjeli da govore o tome. Vjerojatno su kosti negdje zatrpali zemljom. Investitor Općina/Grad Livno već drugi put, bez obavljenih ekshumacija, gradi kanalizaciju i pravi nekakvo parkiralište!?

Tekst i foto: Ivo Dolić

IZ SELA PRILUKE KOD LIVNA PARTIZANI STRIJELJALI SVE MUŠKARCE – 76 LIKVIDIRANIH MJEŠTANA

Livno za vrijeme Drugog svjetskog rata

Komentari