Nevjerovatno / Rodila je 44 djece a nema još ni 40 godina!

Život žene s najviše djece u Ugandi, nije ni nmalo lak. Sa svega 39 godina, Mariam Nabatanzi iz sela Kabimiri u Ugandi ima četiri trojke, tri četvroke, šest parova blizanaca, i brojna rođenja po jedno dijete, prenosi Radiosarajevo.ba

Sva djeca imaju istog oca. Nažalost, među djecom koju je rodila, šestero je preminulo piše kenijski portal Standard Media.

Udala se sa svega 12 godina i tada je zamalo izbjegla smrt: njena majka stavljala je komadiće stakla u hranu koje su jela njena braća i sestre. Nažalost četvero njenih najbližih umrlo je jedući hranu sa staklom. Ona je imala sreću da preživi jer nije bila u kući u trenutku ručka.

Mariam Nabatanzi udala se 1993. godine za čovjeka koji je tada imao 40 godina. Shvatila je gdje je došla i morala se snaći u novim okolnostima. Njen muž je imao više žena i već je bio doveo nekoliko djece iz prethodnih brakova. Mariam se sada brine i o njima.

Čim se udala sa 12 godina, rodila je blizance.  Dvije godine kasnije, rodila je trojke, a ubrzo nakon tog poroda rodila je četvorke!

Kada je bila u šestoj po redu trudnoći, Mariam Nabatanzi je već imala 18 djece.

Želeći prestati rađati, otišla je doktoru koji je rekao da to ne smije uraditi zbog maternice i da bi je to moglo ubiti.

Mariam Nabatanzi sa djecom - undefined
Mariam Nabatanzi rodila je prvi put sa 12 godina

Sa svega 23 godine života imala je 25 djece. Tada je otišla u bolnicu, želeći da konačno prekine sa trudnoćama. Na njenu žalost, ponovo su joj savjetovali da iz zdravstvenih razloga to ne bi bilo uputno.

Starija djeca počela su joj pomagati u čuvanju i brizi za mlađe braću i sestre. Nažalost, nakon 25 godina braka i 44 djece, ovu hrabru ženu napustio je muž i ostavio je samu da se brine o djeci kojoj je otac.

 

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply