NOGOMET / Livanjke treće na turniru za kadetkinje u Sarajevu

Završen je turnir Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine za kadetkinje, koji se igrao 29. i 30. ovog mjeseca u Sarajevu na terenima sa umjetnom travom stadiona Koševo.

Pobjednik osmog po redu turnira za kadetkinje je ŽNK Emina iz Mostara čije su igračice u finalnoj utakmici rezultatom 2:0 savladale ekipu ŽNK Mladost Nević Polje. Oba gola u finalnoj utakmici postigla je Pupić Nina, koja je i najbolji strijelac turnira.  U utakmici za treće mjesto ŽNK Troglav iz Livna savladao je ŽNK Čelik rezultatom 4:0, a zgoditke su postigle Franciska Miloloža, Ivana Tomić i Magdalena Pranjić koja se dva puta upisala u listu strijalaca.

Na turniru je sudjelovalo preko 120 mladih igračica iz osam klubova koji se takmiče u Prvoj i Drugoj ženskoj ligi Federacije BiH i to:

– ŽNK Troglav Livno

– ŽNK Brotnjo Čitluk

– ŽNK Čelik Zenica

– ŽNK Emina Mostar

– ŽNK Nević Polje

– ŽNK Domaljevac

– ŽNK Sanski Most i

– ŽNK Sloboda Tuzla

 Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe, a nakon tri odigrana kola prvoplasirane ekipe su se plasirale u finale, dok su drugoplasirani igrali utakmicu za treće mjesto. Za najbolju vratarku turnira, prema izboru svih trenera ekipa proglašena je Ana – Marija Preljević iz ŽNK Troglav Livno, dok su svi treneri za najbolju igračicu izabrali kapetanicu ŽNK Čelik Zenica Lelu Ganić.

Turnir NS Federacije BiH za kadetkinje pod nazivom “Fair-play dani ženskog nogometa” protekao je u odličnoj atmosferi svih aktera i bez ijednog incidenta, a turniru su prisustvovali i trener juniorske ženske reprezentacije BiH Suban Velimir te selektor ženske kadetske reprezentacije Lucić Ilija.

Nogometni savez Federacije BiH svim učesnicima čestita na fer i sportskim utakmicama.

Komentari