Od danas u automobilima nije potrebna zimska oprema

Petnaesti je travnja datum kada bosanskohercegovački vozači više nisu zakonski obavezni posjedovati i koristiti zimsku opremu u svojim automobilima.

Naime, kako zakon nalaže, svi vozači na području Bosne i Hercegovine od 15. studenoga do 15. travnja obavezni su posjedovati i koristiti zimsku opremu za motorna vozila, bez obzira na vremenske uvjete. Kazne za neposjedovanje opreme su od 40 do 500 KM.

I ove godine, kao i prethodnih, policijski službenici su provjeravali vozila, a nesavjesni vozači koji nisu posjedovali potrebnu opremu, te su tako ugrozili sebe i druge sudionike u prometu, kažnjavani su prema zakonskoj odredbi.

Dakle, od danas je vrijeme za ljetne gume, a stare možete ostaviti u skladištu i to tako što ćete ih prije skidanja označiti prema pozicijama (prednje, zadnje), potom ih skinuti i oprati te dobro obrisati, kako bi se spriječila korozija. Također, preporučuje se vađenje zaglavljenih kamenčića i šljunka iz profila guma, savjetuje Klix.ba.

Ako kupujete nove gume, cijena govori puno o njima, ali je vrijeme pokazalo da su one najskuplje zapravo i one najbolje, ali u suštini trebate uskladiti namjenu automobila i gume da biste zadržali vozne osobine kakve je vaš automobil imao kada je izašao iz tvornice.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply