OGLASILA SE NAJJAČA SILA SVIJETA! SAD zabrinut oko izbornog procesa u BiH!

Izbor Željka Komšića kao drugog bošnjačkog predstavnika, čime su Hrvati ostali bez predstavnika u vlasti tema je u čitavom svijetu.

Večeras su se Amerikanci oglasili oko Općih izbora u BiH na kojima su Bošnjaci izabrali Šefika Džaferovića i Željka Komšića, a Srbi Milorada Dodika. Hrvati kao jedan od tri konstitutivna naroda ostao je bez svojeg predstavnika na čelu države, unatoč tome što su uvjerljivom podrškom izabrali Dragana Čovića.

– Sjedinjene Američke Države dijele zabrinutost oko izbornog procesa koju su izrazili i izborna promatračka misija OSCE-a, međunarodni promatrački timovi i lokalne nevladine organizacije. Izražavamo zabrinutost za regularnost izbora, nepristrasnost promatrača izbora, ravnopravan pristup medijima i zloupotrebu javnih sredstava. Ta zabrinutost suprotna je izjavama vlasti u BiH o poštenim i transparetnim izborima. Zbog toga potičemo institucije BiH da što prije riješe nedostatke izbornog procesa koje su posmatrači OSCE-a uočili. Očekujemo da će interesne strane i građani ozbiljno početi raditi na formiranju vlasti i ohrabrujemo pobjednike da budu dostojni u pobjedi, a one koji su izgubili u porazu – navedeno je u priopćenju State Departmenta.

Očito je da najmoćnija sila svijeta vidi nepravdu koju čini bosanskohercegovački Sejdo Bajramović Željko Komšić.

Grude.com

 

https://www.facebook.com/Restaurant-M-B-438090229604378/

Komentari