OPĆINSKI SUD U LIVNU ODREDIO PRITVOR MUŠKARCU KOJI JE PRIJETIO BIVŠOJ SUPRUZI

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva u Livnu, Općinski sud u Livnu je osumnjičenom 39-godišnjem M. T. iz Drvara odredio jednomjesečni pritvor radi kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti.

Kako navode iz Tužiteljstva, osumnjičenom se stavlja na teret da je 2. lipnja 2019. godine u večernjim satima, putem mobitela, sa skrivenog broja, nazvao bivšu suprugu i istoj ozbiljno zaprijetio, rekavši joj da će i nju i njenog partnera uhvatiti i ubiti, a što je kod oštećene izazvalo veliko uznemirenje i strah.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Županijskom tužiteljstvu u Livnu te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Općinskom sudu u Livnu podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će počiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, postupajući sudac Općinskog suda u Livnu, protiv osumnjičenog je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Prema rješenju Općinskog suda u Livnu, pritvor protiv osumnjičenog M. T. može trajati do 3. srpnja 2019. godine.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply