Otiđite na Maldive i potrošite manje nego na Jadranu

Maldivi broje više od tisuću otoka, a čak 80 njih podređeno je isključivo hedonističkom uživanju turista.

Mnogi kažu da nigdje nema tako plavog mora i bijelog pijeska kao na Maldivima. Najljepše plaže na svijetu, luksuzni resorti i pregršt morskih aktivnosti razlozi su zbog kojih se otočna država u Indijskom oceanu nalazi na popisu destinacija iz snova mnogih “putoholičara”, piše Punkufer.hr.

>Maldivi broje više od tisuću otoka, a čak 80 njih podređeno je isključivo hedonističkom uživanju turista. Zabluda je da se na Maldive ide samo početkom ili krajem godine jer, bez obzira na sezonu monsuna, u tom se raju na Zemlji može uživati tijekom svih 365 dana. Za srpnja i kolovoza cijene smještaja osjetno padaju pa ako nemate love na bacanje, a htjeli biste jednom u životu vidjeti tirkizni raj, “mokro” razdoblje u tome vas ne mora spriječiti. Za vrijeme kišne sezone temperature se ne spuštaju ispod 25 °C, a nije neuobičajeno da cijeli tjedan bude sunčan uz samo poneki jači pljusak ili naoblaku, piše Punkufer.hr.

Foto: Ilustracija / Ljepote Maldiva Uostalom, nitko ne jamči da nećete na sunčanom Hvaru “zakačiti” razdoblje kiše i južine, a smještaj ćete možda platiti i više nego na Maldivima izvan sezone. Odlučite li se za hotel koji ima wellness, uvijek možete otići na masažu ili se prepustiti se spa-užicima.

Cijene se kreću već od 3.500 kuna za pet dana polupansiona za dvije osobe, a ima i onih cijena preko vrtoglavih 50 tisuća kuna za pet noćenja. Kako navodi Punkufer.hr, cijena za dvoje za 12 noćenja u hotelu Pearl Sands of Maldives s četiri zvjezdice tijekom srpnja stajat će vas oko 10 tisuća kuna, a primjerice za jednake uvjete u nekom domaćem hotelu na obali potrošit ćete minimalno duplo više, ali prije i tri puta toliko.

All inclusive na Maldivima u velikom broju slučajeva isplativija je opcija s kojom se ne morate brinuti što vas čeka, jer na nekim otocima cijene pića i hrane mogu biti uistinu velike. Za sedam all inclusive noćenja u brojnim resortima za dvoje može se pronaći smještaj za oko 10 tisuća kuna, što se i dalje čini povoljnije od onog na traženim lokacijama naše obale.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply