Otvaranje skijaške sezone u Adria-ski polovicom prosinca

Nova skijaška sezona u Sportsko rekreacijskom centru “Adria-ski” na Čajuši kod Kupresa startat će polovicom prosinca. Po riječima vlasnika tog skijaškog centra Zvonka Bagarića, u tijeku su završne pripreme za otvaranje sezone.

– Meteorološki uvjeti idu nam na ruku. Visina snijega koji je pao protekle noći je između 10 i 15 centimetar. Bura je ohladila zrak i vodu i sada imamo povoljne uvjete za dodatno vještačko zasnježivanje vodenim topovima – kazao je Bagarić. Po njegovim riječima, Kupres uz Jahorinu i Bjelašnicu predstavlja najpoželjniju destinacija za zimski turizam u BiH.

Skijaše očekuje 13 kilometara uređenih skijaških staza koje su međusobno povezane i u neposrednoj su blizini središnjeg hotelskog kompleksa na Čajuši. Tu je i pet ski-liftova: četverosjed u dužini od 1850 metara, dvosjed u dužini od 980 metara, dvije “sidro” vučnice u dužini od 1080 i 1150 metara te jedan baby lift dužine 300 metara. Za turiste su od ranije otvorena dva hotela Tikvice i Adria-ski, a od ove godine i novi hotel Jezero.

www.vecernji.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply