PAPA PORUČIO: Stalo mi je do Međugorja i spasio sam ga!

”Stalo mi je do Međugorja i zato nastavljam dalje sa svojim izaslanikom da bih očuvao sve ono što je lijepo u Međugorju”, rekao je papa Franjo Chiari Amirante, utemeljiteljici i predsjednici zajednice Nuovi Orizzonti (Novi obzori).

Amirante, koja je i savjetnica Papinskog vijeća za novu evangelizaciju, istaknula je kako ne zna kojom ju je zaslugom papa Ivan Pavao II. tada imenovao savjetnicom Papinskog vijeća za pastoral selilaca i putnika, a sada i za Sinodu, no tako je dobila priliku razgovarati s papom Franjom.

”Otišla sam razgovarati s njim jer sam znala da su vijesti o Međugorju koje dolaze u Vatikan neistinite i do Pape su došle glasine da se broj ukazanja popeo i do 76.000, što je navelo Papu da misli da naša Gospa svaki dan upućuje razne poruke vidiocima”, kaže Amirante, prenosi portal Međugorje-info.

Rekla je Papi kako je istina da su do danas upućene 682 poruke te da shvaća da je zbunjujuće saznanje da Gospa svake minute upućuje razne poruke, što nije točno. ‘

‘Papa mi je zatim rekao nekoliko pozitivnih činjenica o Međugorju te sljedeće: ‘Chiara, vidite, ja sam spasio Međugorje jer je Kongregacija za nauk vjere, na temelju tolikih lažnih vijesti, Međugorje već okarakterizirala kao problem. Ja sam spasio Međugorje, Međugorje je u mome srcu, poslao sam mons. Hosera jer vjerujem da su plodovi jasni i da ih ima mnogo, a to sam rekao i na konferenciji za novine.

Može se reći da je Međugorje u mome srcu i nisam shvatio da je afirmacija koju sam izrekao u svoje ime, a koja je došla iz krivih izvora, primljena tako snažno”’, rekla je Amirante.

 

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply