Poruka vladarima od običnog čovjeka

Dosta je podjela na ovakve i onakve, lijeve i desne, crvene i crne (najviše imamo onih ‘šarenih’), a ova podjelu po gradovima je gadljiva. Dok se mi dijelimo drugi loše upravljaju s nama. Upravljaju tako da nas je svaki dan sve manje i manje. Najprije su otišli oni koji ovdje nisu imali posla, onda su počeli odlaziti radnici koji su imali posao (loše plaćeni posao), a sad evo čujem da nam odlaze i oni s relativno dobrom plaćom.

Ovih dana, poslije općih izbora, raduju se svi koji su izabrani u Skupštinu HBŽ. Kako se ne bi radovali, dobra i redovita plaća, samo digni ruku i to je to. E, pa nije tako, gospodo budući zastupnici u skupštini HBŽ. Dobro razmislite za koga će te dići ruku. Tko će nam odrediti sudbinu i put kojim ćemo krenuti, a pogotovo je važno kojim smjerom će te uputiti vašu i našu djecu. Hoćemo li biti svoj na svome ili ćemo biti sluge u tuđoj zemlji. Narod je vama dao glas. Sad je red da vi glasujete za interes naroda i za opće dobro.

Živimo u najsiromašnijoj državi u Europi, a naša Županija je najnerazvijenija u toj državi. Međutim, ne mora tako biti.

1. Imamo kamena u izobilju da napravimo kuću. Čiji je kamen?
2. Imamo šume i uglja u izobilju za krov i za ogrjev. Čija je šuma i ugalj?
3. Imamo vode u izobilju da nismo žedni. Čija je voda?
4. Imamo njiva u izobilju za proizvodnju kruha, povrća i voća. Čije su njive?
5. Imamo pašnjaka u izobilju za proizvodnju mesa. Čije su planine?
6. Imamo vjetra za proizvodnju el. energije. Čiji je vjetar?
7. Imamo Sunce za proizvodnju el. energije. Čije je Sunce?
8. Imamo rijeke za proizvodnju el. energije. Čije su rijeke?
9. Imamo Jezero za proizvodnju el. energije. Čije je Jezero?

Može se.Pametnim ulaganjem u proizvodnju energije, u mala gospodarska poduzeća čija je proizvodnja bazirana na postojećim sirovinama i u proizvodnju hrane trebali bi osigurati bolju budućnost.
Vidimo da u Skupštini HBŽ ima barem 17 zastupnika koji su u izbornoj kampanji govorili da im je stalo do ovog naroda i njegovog napretka. Neka sada potisnu svoju sujetu i osobne interese i neka glasuju za opći interes zajednice i interes naroda, koji nam polako ali sigurno odlazi biti sluga u tuđini. Zaustavite to, još nije kasno!

Dakle, predlažem da skupština HBŽ raspiše natječaj za premijera pa neka izabere kandidata, koji ima najbolji gospodarski program za razvoj HBŽ.
Dakle, gospodo! Ako nam nešto ne valja, jeli nam kriv Željko K. ili 17 (sedamnaest) Hrvata koji su legitimno izabrani?

J.W. –

Komentari