Posebno upozorenje vozačima u Livnu

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) upozorio je jutros vozače na jake udare vjetra na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, kao i na području Livna, Bosanskog Grahova, Mrkonjić Grada i Glamoča. Također, skreće pažnju i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

U toku su radovi na asfaltiranju mostova kod tunela Vranduk II (Zenica-Nemila) zbog čega se večeras do 00:30 sati prometuje naizmjenično, jednom trakom. U terminu od 00:30 do 05 sati promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnim putovima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnju, prilagođena stanju i uvjetima na putu. Na snazi je zakonska obveza posjedovanja zimske opreme. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply