Poznati Livnjaci u akciji pomoći bolnici, Zlatko Dalić uplatio 10 tisuća, Rimac kontaktirao partnere iz Kine

Na Facebooku je sinoć pokrenuta grupa za Pomoć bolnici Livno. U akciji pomoći uključili su se mnogi poznati Livnjaci, a među prvima je reagirao izbornik Hrvatske Zlatko Dalić.

On je uplatio na račun bolnice 10.000 KM za nabavku prijeko potrebne zaštitne opreme u cilju zaštite medicinskog osoblja koje je na prvoj liniji borbe protiv korone.

Županijska bolnica „Dr. fra Mihovil Sučić“ Livno, u prošloj i ovoj godini nije dobila ni jednu konvertibilnu marku za nabavku potrebnih materijala od svoje županije, Federacije ili države, potvrdio je za hercegovina.info ravnatelj prim. dr. Ivan Cikojević, dodavši da je iznos dobivenog 0, izuzevši sredstava za plaće.

Cikojević kaže da bolnica raspolaže s jednim novim respiratorom koji je nabavljen prije dvije i pol godine, te jednim mobilnim, koji se koristi za transport ugroženih pacijenata do druge bolnice, i to bi bilo to.

Mate Rimac također je spreman pomoći svom rodnom kraju. “Radimo punom parom da nabavimo opremu koja nedostaje u Livnu. Nabava Rimac Automobila radi na tome, kontaktirali smo naše Kineske partnere, ako bude potrebno ćemo koristiti i našu širu internacionalnu mrežu partnera”, napisao je u Facebook objavi Rimac.

Hercegovina.info

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply