Procurila snimka na kojoj se vidi kako stražari muče zatvorenike

Iako je već poznato da su incidenti u kaznionicama Venezuele dio svakodnevice tamošnjih zatvorenika, ova snimka je pojam uznemirujuće podigla na novu razinu.

Najmanje 82 zatvorenika prošlog je petka bilo prisiljeno ležati golo s rukama iza glave u dvorištu kaznionice u Anacu. Da stvar bude gora, ovo mučenje inicirali su stražari kao odgovor na njihov štrajk. Zatvorenike su navodno vatrogasnim šmrkovima otjerali u dvorište, a potom su ih zalili vodom. Dok su nepomično ležali na tlu, na njihovim se leđima odvijala borba pijetlova.

Daily Mail prenosi da su ih kasnije tukli više od dva sata, a zatvorenici nisu ništa popili niti pojeli tijekom cijelog dana.

Video pogledajte OVDJE

Članovi obitelji objasnili su kako su zatvorenici nedavno počeli štrajkati zbog nedostatka hrane i vode. U štrajku su također tražili da dopuste posjetiteljima da im donose lijekove.

Na snimku je reagirao generalni tužitelj Ustavotvorne narodne skupštine Venezuele Tarek William Saab koji je najavio istragu incidenta. U tvitu koji je objavio u ponedjeljak navečer, Saab je optužio povjerenika Hernána Díaza i druga dva službenika za narušavanje ljudskih prava zatvorenika. Zastrašujuću snimku od 45 sekundi objavila je novinarka iz Venezuele Alexandra Belandia.

www.vecernji.ba

 

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply