U PROMETNIM NESREĆAMA POGINULI SU MU SIN, BRAT, MAJKA, A SINOĆ I ŽENA: ‘Zar smo toliko Bogu skrivili?’

12. listopada 2017., 16:08
Share Button

prometna

“Prati nas zla sudbina. Zar smo toliko Bogu skrivili da nas tako kažnjava, smrt četvero najmilijih vezana je za promet”, kaže Stipo Iličić koji je u utorak navečer ostao bez supruge Jelice koja je poginula na cesti ispred obiteljske kuće u Alilovcima kod Požege.

Na njegovu 51-godišnju surpugu u utorak oko 22 sata automobilom je naletio najbolji prijatelj jednog od njezinih sinova. Žena se vraćala kući od susjede, a hodala je cestom jer drugačije nije mogla. U Alilovcima, naime, nema nogostupa.

Majku je pijan pregazio najbolji prijatelj njezinog sina
Na nju je golfom naletio 24-godišnji mladić koji je naišao iz smjera Kaptola, a nakon zavoja udesno, najvjerojatnije zbog prevelike brzine i alkohola u organizmu (izmjereno mu je 1,35 promila), vjerojatno nije na vrijeme uočio ženu, majku svoga najboljeg prijatelja. Udario ju je i nastavio vožnju kao da se ništa nije dogodilo, pišu 24 sata.

Tek sat vremena kasnije vratio se na mjesto događaja i predao se policajcima priznavši što je učinio.
Njegov prijatelj Mario, sin smrtno stradale Jelice, majku je posljednji puta vidio proškloga vikenda jer skupa s bratom radi u Čakovcu. Tamo je saznao za strašnu nesreću.
“Bila je vesela, šalili smo se, uvijek nam... je ugađala, brinula se o nama, ali taj put je htjela posebno nam ugoditi. Ni sanjati nisam mogao da nam je to zadnji susret. Točno je da ju je pokosio moj prijatelj, zavio nas je sve u crno. Teško ovo podnosimo”, kazao je za 24 sata dodavši da je majka išla susjedi izraziti sućut zbog očeve smrti.

Bogato selo nema nogostup, a svi voze kao na pisti
Njegov brat Josip kaže da kroz Alilovce svi voze kao na trkaćoj pisti te da je u selu već bilo desetak prometnih nesreća.
Njihov otac Stipo izgubio je suprugu, a još nije prebolio ni gubitak najstarijeg sina, koji je 2011. u dobi od 16 godina također poginuo u prometnoj nesreći. U prometnim nesrećama izgubio je i brata i majku.
Alilovci su, inače, bogato selo, no još uvijek nemaju nogostup iako kroz njega prolazi državna cesta.

1

Net.hr

Share Button

Komentari

JOŠ IZ KATEGORIJE Zanimljivosti


...