Pronađen počinitelj provale u zlatarnu u Livnu

MUP: Izvješćujemo Vas da su djelatnici PU Livno sukladno odredbama čl. 234. st. 5 Zakona o kaznenom postupku F BiH, a u svezi sa odredbama članka 233 ZKP F BiH podnijeli Županijskom tužiteljstvu u Livnu, posebno izvješće o počinjenom kaznenom djelu „Teška krađa“ protiv A.K. rođenog 1994. godine u Livnu.

Naime, dana 05.02.2020. godine u 08,45 djelatnici policije Livno zaprimili su dojavu da je tijekom prethodne noći od strane nepoznatog počinitelja ili više njih izvršena provala u zlatarnu u ul. Kneza Mutimira u Livnu, kojom prilikom je otuđena određena količina srebrnog nakita.

Operativnim radom na terenu policijski službenici PU Livno došli su do saznanja da je A.K. rođen 1994. godine u Livnu, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, dana 05.02.2020. godine oko 03,00 sata ušao u prazni devastirani poslovni prostor u ul. K. Mutimra pored zlatarne „Zlatar i urar“, nakon čega je uz pomoć odgovarajućeg alata napravio rupu u zidu, te na taj način ulazi u prostorije zlatarne.

Nakon ulaska u prostor zlatarne A.K. uzima određenu količinu srebrenog nakita i satova, nakon čega se udaljava u nepoznatom smjeru.

Opisanom djelatnošću postoji osnovana sumnja da je A.K. počinio kazneno djelo „Teška krađa“ iz čl. 287 KZ FBiH.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply