Ristovski: “Nema slobode dok Srbija i (bh. entitet) RS ne budu jedno, obje strane mosta na Drini će uskoro biti u istoj državi”

Proslavljeni srbijanski glumac Lazar Ristovski rekao je danas u Banjaluci da bh. entitetu Republici Srpskoj niko ne može zabraniti da uđe u zagrljaj Srbiji.

ristoski

“To bi bilo kao da djetetu zabranite da vidi i zagrli majku. Srbija je (bh. entitetu) Republici Srpskoj majka i stariji brat”, rekao je Ristovski u besjedi na svečanoj akademiji “Misli na otadžbinu” povodom 9. siječnja  – entitetskog Dana Republike Srpske, piše “N1“…

On je naglasio da Srbi u bh. entitetu Republici Srpskoj i Srbiji treba da žive u jednoj državi, te da se mlađi moraju učiti poštovanju.

“Slobode za srpski narod nema dok se Srbija i (bh. entitet) RS ne spoje u jedno i sloboda nema cijenu”, rekao je Ristovski.

On je pozvao sve da kada dođu kući napišu poruku “Srpska je zaljubljena u Srbiju” i “Srbija voli Srpsku” i da to stave na društvene mreže koje imaju.

On je naveo da je vrijeme pucanja prošlo i da je na snazi vrijeme diplomatije.

“I koliko god nam se oba naša predsjednika (Srbije i bh. entiteta Republike Srpske) Aleksandar Vučić i Milorad Dodik čine malo agresivniji od konvencionalnih državnika i lukavih zapadnih diplomata mislim da je jedino tako moguće, uz taktiku koju imaju, karakterom, rafalnom rječitom i često duhovitom paljbom u današnjoj licemjernoj zapadnoj diplomatiji ostvariti pomak i uspjeh”, dodao je Ristovski.

On je poželio Vučiću i Dodiku da u ovoj godini ostvare diplomatske ciljeve.

“Drina ne dijeli Srbe jer su Srbija i (bh. entitet) RS jedno. Ne može ih nijedan most približiti više i spojiti čvršće, nego što ih spaja krv predaka”, naglasio je Ristovski.

“Nije ljudski i civilizacijski držati ljude pod istim krovom ako ne žele da žive zajedno. Srbi su prije sto godina dali svaku treću mušku glavu, a sada se pitaju zašto Srbi s obje strane Drine ne žive zajedno. Od naših predsjednika se očekuje da od mosta na Drni naprave most čije će obe strane uskoro biti u istoj državi”, naveo je Ristovski.

Haber.ba

Komentari