RJEŠENJE ZA ŠUMARIJE HBŽ je moderni Team building!

Prošli tjedan je Šumarija objavila kako traži radnike za pošumljavanje Ljubuše, čini mi se i Šumarija u Livnu. Svaka čast, humano!

Ali…Šumarija u Tomislavgradu je prepuna djelatnika, što nužno ne mora značiti i radnika, pa ih zato i traže. Nema zanimanja i profesije koja se nije zaposlila u zgradi Šumarije i ove u Tomislavgradu, u Livnu, a tek koliko ih je zaposelno u Upravi Kupresu, dobro tamo je najviše Livnjaka, jer je šef Livnjak. Uglavnom su sve šumarije u HBŽ pune kao kineska četvrt.

O broju šumara ne treba ni govoriti. Šumarija je toliko modernizirana da čisto sumnjam kako nemaju PR menadžera. Pa to svaka ozbiljna firma danas ima, ali kad pročitaš objavu kako šumarije traži radnike za pošumljavanje, onda vjerojatno nedostaje PR menadžer. Jer da ga imaju, sigurno bi iskoristio ovo silno zapošljavanje za veliku promidžbu šuma ili i njemu bi slijedila nagrada za inovaciju.

Zamislite samo koliko djelatnika ima Šumarija u Tomislavgradu, po uredima i šumara, za njih 90% sjedilački rad bez utroška energije i kalorija dovodi do nakupljanja viška sala, ili što se u Duvnu kaže: “Ima ga” ili: “Ima je”. A ovako su se mogli svi skupiti, a Bogu hvala ima ih otiće, voziti se lijepo na Ljubušu, prošetati, ponesu sa sobom odgovarajući alat i neka samo svaki djelatnik zasadi po 30 komada, za 20 godina bi niknula prava šuma.

I zvala bi se Šumarska šuma. Potrošili kalorije, maknuli se iz ureda i birtija, uštedili proračun za kojeg kažu da su u minusu, zasadili šumu – pa kud ćeš boljeg PR-a. I kad su se već modernizirali, evo još jedna moderna riječ za Šumariju. To bi im bio pravi Team building. Svi na jednom mjestu, rade, upoznavaju se i društveno su napokon korisni.

A može biti i naziv za ovo druženje, koji je postao popularan u Tomislavgradu pred izbore, tzv. motivacijski skup ukrašen s par pečenih janjaca, vrtećih odojaka, piva u bačvama, ostalog ića i pića. Svi sretni i zadovoljni.

Živio PR, živila akcija i dijeta “Samo šumari pošumljavaju šume!”

www.tomislavnews.com/ Piše: Striborov šumar/Foto arhiv TN

 

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply