Rotvajler iz Tomislavgrada pobjednik Nacionalne izložbe pasa ‘CAC Livno 2019.’

Rotvajler iz Tomislavgrada, vlasnika Ilije Perića, pobjednik je Nacionalne izložbe pasa – “CAC Livno 2019.”, održane u subotu u Etno selu Lištani kraj Livna u organizaciji Kinološke udruge “Livno”. Na izložbi je sudjelovalo 207 pasa iz 48 pasmina podjeljenih u nekoliko natjecateljskih skupina koji su na tradicionalno natjecanje u Livno pristigli iz BiH i država okruženja.

Najljepšim psom proglašen je Rotvajler vlasnika Ilije Perića iz Tomislavgrada dok je u kategoriji specijalki od 50 prijavljenih Šarplaninaca pobjedio pas Ivice Rimca iz Livna. Sudili su Goran Rokic, Igor Mioc,Zdravko Pranjić Brižankić i Nebojša Švraka.

Pobjednik izložbe u Livnu stječe kandidaturu za prvaka u BiH a da bi bio proglašen šampionom ljepote u svojoj kategoriji trebaju mu još dva takva naslova na području BiH. Pošto je riječ o međunarodnoj izložbi (CAC) isto pravilo važi i za šampionsku titulu za ljepotu i za tu razinu samo u još dvije države. “Izložba je prošla u najboljem redu, odziv je bio velik i dali smo sve od sebe da se ovaj događaj pretvori u istinsko kinološko druženje”, istaknuli su organizatori.

Kinološka udruga “Livno” svoj aktivni rad je započela prije devetnaest godina kada su priredili prvi put državnu izložbu pasa u povijesti livanjske kinologije i od tada na svakoj izložbi predstave prosječno dvjestotinjak pasa svih pasmina s dominacijom pasa tornjaka i šarplaninaca.

FOTO: Antea Miloloža

 

ŠATORI MRĐEN LIVNO: Iznajmljivanje šatora, hladnjača i ostale opreme

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply