S LJUBAVLJU MOJOJ KĆERI

To što su one mogle da izaberu između njih trojice je zato što su im se činile lake za ono što su kao momčići htjeli, maštali, a tebe su vidjeli već tada kao nekog posebnog sa poštovanjem, prijateljicom, a (ne laku zbog onog što su one činile tada) kasnije si ti trebala biti ta koja bi birala, one su izabrane i nesretne.

Odrasli momci, drugačije razmišljaju i druge stvari traže, prioriteti se mijenjaju sa godinama.
Trebala si čekati da završiš fakultet, dotjerivati se, putovati, živjeti i kao prijateljica uživati u životu. A ti si zbog suprotnosti dozvolila da budeš izabrana u konačnosti loše izabrala za sebe suprotnost koju te čini nesretnom i svaki dan gledam nezadovoljnu, prepuštenu sljedećem danu koji dolazi i prolazi isto.

Žao mi je što te uzrujavam, nasekiram sa svojim riječima, ja to NE ŽELIM, ali sam nesretna zbog tebe zato što te vidim nezadovoljnu, tužnu i nesretnu.

Ti si moj cvijet koji sam odgajala da budeš najljepši cvijet u mom životu. I dalje si to i udarila glavom u stvarni život, a bila si nestrpljiva bojeći se zbog onog sutra. Da se nećeš udati kao tvoje prijateljice koje su mogle birati između trojice. A nisi znala, ni cijenila, što znači u životu tvoja vedrina, duhovitost, ljepota duše i prijateljstvo.

Eto i mene je život prevario, a tebi dodijelio život koji ti nije ispunjen, sretan. Nije onakav kakav bih željela da imaš. Možda je do mene što ne mogu gledat da si mi nesretna, tužna i prazna u svom životu. A možda ima i gore od lošeg ? Ne znam, zato – O P R O S T I !

Bez obzira što ja rekla, sada sama sebi nađi put tako što ćeš se truditi da učiniš život ljepšim koliko više možeš. Sve je prolazno i uzmi od života ono što će te usrećiti i uljepšati ti svaki budući dan, a dan-po-dan je godina. One prolaze ovako i onako kako ga ti sebi izgradiš u konačnici. I kuća, dvorac se gradi ciglom po ciglu.

Ja sam svoj život proživjela kako jesam i sad nemam pravo da tebi, kako kažu, popujem. Samo želim da si mi sretna, zadovoljna žena, majka i to budi koliko god možeš, potrudi se da život svoj uljepšaš što više bez obzira na ono što ja kažem, pa pogriješim.

Recept za život ne postoji kao za dobar kolač, ti odlične kolače praviš, možeš i životni recept svoj da stvaraš na kraju biće i napisan tvoj životni recept, nadam se puno bolji od ovog koji imaš i predaješ mu se u svakodnevnici.

TI znaš da te V O L I M ! Tvoja mama

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply