Saudijski taksist na ulici zaklao dječaka pred očima majke, razlog je vjera

ŠESTOGODIŠNJI dječak iz Saudijske Arabije ubijen je u četvrtak pred očima očajne majke koja ga je pokušavala spasiti, javlja Daily Mail. Zakaria Al-Jaber bio je s majkom u taksiju, a išli su u jedan hram posvećen Muhammedu u Medini. U jednom trenutku je taksist zaustavio automobil i istjerao dječaka vani.

Udario ga bocom pa mu prerezao vrat

Ispred jednog kafića ga je prvo udario staklenom bocom. Zatim mu je prerezao vrat, a potom ga je još nekoliko puta i izbo. Sve se događalo ispred očajne majke, ali i policajca koji nije uspio spasiti dječaka.

Majka je, piše The Sun, pokušala zaustaviti napadača ali je pala na ulicu. Napadača je na kraju uhvatio policajac koji je bio u blizini, ali je stigao prekasno da spasi dječaka. Napao ih jer pripadaju “krivoj” frakciji islama?

Nije poznato zbog čega je točno napadnut dječak, ali saudijske vlasti kazale su da je riječ o čovjeku sa psihičkim problemima. Prema nekim izjavama svjedoka, taksist je navodno majku pitao kojoj frakciji muslimana pripadaju.

Napad je uslijedio, prema tim informacijama, kada je saznao da majka i dječak pripadaju šijitima, jednoj od dvije velike muslimanske frakcije.

Da se radi o napadu koji su potaknuli vjerski razlozi kažu i iz organizacije “Shia Rights Watch”. Oni su u priopćenju napisali kako je nepoznati muškarac majku pitao pripada li šijitima. Žena je odgovorila potvrdno, a napad je uslijedio desetak minuta nakon toga.

“Svjedoci su kazali da je dječaku odsječena glava dok je majka gledala i vrištala”, napisali su.

No, još uvijek nije potvrđeno je li dječaku zaista odsječena glava.

https://www.index.hr/

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply