SDA osudila uhićenje generala Drekovića: Armija RBiH kažnjavala i sprječavala zločine u svojim redovima

Stranka demokratske akcije (SDA) najoštrije osuđuje jutrošnje uhićenje generala Ramiza Drekovića. Neprihvatljiv je sam čin uhićenje osoba koje su uvijek spremne da se odazovu pozivu pravosudnih institucija i to se može tumačiti jedino kao namjera da se branitelji BiH dodatno ponize, priopćeno je iz ove stranke.

SDA je čvrsto opredijeljena za procesuiranje svih ratnih zločina, kao i za neovisnost pravosudnih institucija, ali je više nego očigledno da je Tužiteljstvo BiH podleglo političkim pritiscima i da se vodi kampanja protiv branitelja Bosne i Hercegovine. Nedopustivo je da se stvaranjem umjetnih balansa u procesuiranju ratnih zločina pokušava izjednačiti agresor i žrtva.

Još jedanput podsjećamo da su snage koje su branile Bosnu i Hercegovinu sustavno spriječavale i kažnjavale zločine u svojim redovima, dok su snage koje su izvršile agresiju na Bosnu i Hercegovinu sustavno planirale, organizirale, ohrabrivale i izvršavale zločine. Broj zločina sustavno počinjenih od strane snaga koje su izvršile agresiju na Bosnu i Hercegovinu neuporedivo je veći od broja zločina počinjenih od strane pojedinaca u redovima Armije Bosne i Hercegovine, te je stoga neprihvatljivo stvaranje umjetnih balansa u broju pokrenutih kaznenih postupaka i izrečenih sudskih presuda.

Vjerujemo u nevinost generala Drekovića i uvjereni smo da će se to, kao i u nizu ranijih slučajeva, na kraju i dokazati.

Dnevnik.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply