Sebija zablistala na Umri u elegantnom hidžabu, s tašnom od 4.000 KM i “Guccijevim” papučama od 2.500 KM

SARAJEVO – Nedavni odlazak sa suprugom Bakirom Izetbegovićem na Umru, vjerski događaj koji obvezuje svakog muslimana i koji je poznat i kao Mali Hadž, Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra u Sarajevu i poslanica u Parlamentu Federcije BiH iskoristila je za predstavljanje “modne linije” u kakvoj je javnost u Bosni i Herecegovini nije do sada poznavala.

Ako izuzmemo nedavnu posjetu Kataru gdje je u društvu svoje prijateljice, ambasadorice Bisere Turković, posjetila najviše dužnosnike ove prijateljske zaljevske zemlje i dogovorila poslovnu suradnju u oblasti medicinskih usluga.

U oba posjeta, i Kataru i Saudijskoj Arabiji, gospođa Izetbegović, koja se posljednjih godina nametnula kao modna ikona nove bošnjačke elite nosila je hidžab, koji je predviđen strogim protokolom.

Hidžab je gospođa Izetbegović maštovito nadopunila atraktivnim modnim detaljima najpoznatijih svjetskih dizajnerskih brendova.

Profesorica Izetbegović je tijekom hodočašća nosila elegantnu torbu “Beaubourg”, za koju su analitičari Facebook stranice “Narod zna” izračunali da košta 2.090 dolara, piše Oslobođenje.

Elegantan “look”, po kojem je prepoznatljiva, Sebija Izetbegović je, kako to i priliči ovako svečanom i jedinstvenom događaju, upotpunila upečatljivim kožnim papučama iz kolekcije “Gucci”, čija cijena iznosi 1.331 dolara.

U svakom slučaju, Sebija Izetbegović, “prva u Bošnjaka”, svojom pojavom i pažljivo odabranom modnom kolekcijom jesen-zima dostojno je predstavila svoje sunarodnjakinje na ovogodišnjem okupljanju muslimanki i muslimana iz cijelog svijeta u Saudijskoj Arabiji.

Pojedinačna cijena odlaska na Umru, prema cjenovniku Islamske zajendice BiH iznosi 2.450 KM i uljučuje boravak od 12 dana na muslimanskim svetim mjestima u Saudijskoj Arabiji.

Autor: Dnevno.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply