Smjene u HBŽ zbog lošeg poslovanja / VIDEO

Skupština Hercegbosanske županije na izvanrednoj sjednici smijenila je četiri člana Skupštine ŠGD “Hercegbosanske šume” d.o.o. Kupres iz reda hrvatskog naroda. Umjesto Dragana Konte, Ile Kreze, Zorana Barića i Josipa Petrovića u Skupštinu ŠGD “Hercegbosanske šume imenovani su Kristijan Petrović, Ilija Bagarić, Mate Radoš iz Tomislavgrada te Josip Penić iz Livna.

Za smjenu dosadašnjih članova glasovalo je 14 zastupnika, tri su bila suzdržana, a dva vijećnika bila su protiv. Zastupnicima u Skupštini HBŽ-a razloge za smjenu pojasnio je županijski ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ivica Brešić, koji je, među ostalim, naveo da ima veliki broj nezakonitosti u tom javnom poduzeću te da je ukupni gubitak poduzeća iznosi oko 15 milijuna maraka.

Ministar Brešić dodao je kako će se nezakonitostima pozabaviti mjerodavne institucije. Također, ministar je naveo da je pogriješio što je i sam sudjelovao u smjeni prethodne Uprave i Skupštine ŠGD “Hercegbosanske šume” te se zbog toga ispričao bivšem direktoru Drašku Brniću.

Zastupnici su također tražili da im se dostavi cjelokupni uvid u poslovanje ovog gospodarskog društva te da se održi tematska sjednica na kojoj bi se razmatrala situacija u tom javnom poduzeću.

Održana III. Izvanredna sjednica Skupštine

III. Izvanredna sjednica Skupštine Hercegbosanske županije održana je danas u Tomislavgradu. Pred zastupnicima se našao Prijedlog Odluka o izmjeni  Odluke o prijenosu prava i obveza Skupštine ŠGD-a “Hercegbosanske šume” Kupres.

Nakon rasprave zastupnici su usvojili Odluku o izmjeni Odluke o prijenosu prava i obveza Skupštine ŠGD “Hercegbosanske šume” Kupres. Odluka ( “Narodne novine HBŽ” broj 1/15 i 5/17) u stavku 1. točke 1., 4., 5. i 7. mijenjaju se i glase:

1. umjesto imena “Dragan Konta” treba stajati ime “Kristijan Petrović” iz Tomislavgrada,

4. umjesto imena “Ile Krezo” treba stajati ime “Ilija Bagarić” iz Tomislavgrada,

5. umjesto imena “Zoran Barić” treba stajati ime “Mate Radoš” iz Tomislavgrada,

7. umjesto imena “Josip Petrović” treba stajati ime “Josip Penić” iz Livna.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i objaviti će se u “Narodnim novinama Hercegbosanske županije”.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply