ŠOKANTAN INTERVJU TRENERA CIBONE Kupio pušku za 1.000 maraka da bi RATOVAO PROTIV SRBA, igrače motivira Domovinskim ratom, a o Gotovini…

Trener Cibone Ivan Velić (46) u intervjuu za hrvatske medije iznio je nepoznate detalje iz svoje biografije, koje se tiču rata koji je početkom ‘90. godina prošlog stoljeća zahvatio područja bivše Jugoslavije.

– Nakon što sam 1991. izgubio oca, koji je nastradao na poslu, sam sam se prijavio u HVO. Osjetio sam potrebu da branim svoje. Kako tada nije bilo oružja, morao sam da kupim pušku i to za 1.000 maraka.

S obzirom na to da nisam bio u JNA, prošao sam dvotjednu obuku i pristupio jedinici koja je bila u mom Livnu. Ali, puno je ljudi koji su učinili više od mene – rekao je Velić za “Večernji list”.

Tijekom rata u Livnu Velićev zapovijednik je bio haški optuženik, general Ante Gotovina.

– Mi kao obični vojnici s njim nismo imali kontakt, no o kakvom se čovjeku radi, shvatio sam na osobnom primjeru. Naime, nakon godinu dana bez većih ratnih djelovanja, zamolio sam da mi se omogući igranje košarke i studiranje u Zagrebu. A tako nešto upravo je odobrio general Gotovina, jer bez njega tako nešto nije moglo da se dogodi.

Nakon svega, a dosta je mojih kolega bilo ranjeno, neki su i poginuli, pitao sam se nisam li trebao da ostanem do kraja rata.

I zato i danas veoma cijenim sve ljude iz Domovinskog rata, pa čak svojim igračima ponekad povučem paralelu između njihovog posla, a on se svodi na treniranje i igranje, i tih ljudi. Činim to da se moji igrači zamisle i da dobiju motivaciju.

https://sport.blic.rs

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply