Srbijanska premijerka Brnabić i “njena cura” u Luxemburgu

Premijer Luksemburga Gzavijer Betel ugostio je u Luksemburgu srpsku premijerku Anu Brnabić i njenu partnericu liječnicu Milicu Đurđić.
I premijerka Srbije Brnabić, koja je se nalazi u dvodnevnoj posjeti Luksemburgu, retvitovala je nekoliko fotografija koje je luksemburški premijer objavio na Twitteru, nastalih tokom njihovog susreta i obilaska grada, a na kojima se vide i njihovi partneri.

“Sutra ću zvanično primiti srpsku premijerku, a večeras Gotje Destenej i ja rado pozdravljamo naše prijatelje Anu Brnabić i Milicu i zajedno obilazimo grad Luksemburg”, napisao je Betel na nalogu na Twitteru.

Premijerka je retvitovala poruku i dodala da je Luksemburg jedan od najljepših gradova i da se zahvaljuje Betelu na pozivu da ga posjeti.

“Poslije njegove posjete Srbiji u maju, uzbuđena sam što mogu da radim na jačanju veza između Srbije i Luksemburga”, napisala je premijerka Srbije.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravi od danas u dvodnevnoj posjeti Luksemburgu, tijekom koje će se sastati s najvišim zvaničnicima te zemlje i sudjelovati na Ekonomskom forumu Srbija-Luksemburg.

Brnabićeva boravi u Luksemburgu na poziv predsjednika vlade Gzavijera Betela, koji će srpskoj premijerki upriličiti svečani doček sa vojnim počastima na Trgu Klerfonten u Luksemburgu.

Teme razgovora dvoje premijera biće bilateralni odnosi, kao i europske integracije i odnos između Europske unije i Zapadnog Balkana.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply