Srbin iz Njemačke nepoznatu ženu gurnuo pod vlak

Sud u Duisburgu naložio je smještaj počinitelja ubojstva u zatvorenu psihijatrijsku ustanovu zbog toga što je u srpnju prošle godine u Voerdeu, na zapadu Njemačke, pod vlak sa željezničke platforme gurnuo nepoznatu ženu koja je na mjestu poginula.

Radi se o jednom vrlo uznemirujućem zločinu“, rekao je nakon presude predsjednik sudskog vijeća Joachim Schwartz.

Vještačenjem je utvrđeno da 28-godišnji Jackson B., za kojeg njemački mediji govore da je “Srbin rođen u Njemačkoj”, boluje od nekoliko psihičkih bolesti, između ostalog i šizofrenije, te je neuračunljiv. Stoga mu nije izrečena zatvorska kazna, nego mjera zatvaranja u psihijatrijsku kliniku, piše Index.hr

Kaže da se ničega ne sjeća

Sam Jackson B. poriče djelo i tvrdi da se ničeg ne sjeća.

Ja imam ženu i djecu i nikada tako nešto ne bih učinio“, rekao je otac devetero djece.

Motiv ubojstva je i nakon suđenja ostao nepoznat. U obrazloženju presude se govori o “podmuklom ubojstvu”. Optužba je tijekom suđenja odustala od kategorizacije “ubojstva iz užitka”. Tijekom suđenja je utvrđeno da se žrtva i počinitelj ubojstva nisu poznavali.

Odvjetnik obitelji ubijene Anje N. (34), koja je iza sebe ostavila maloljetnu kćerku, izrazio je žaljenje što počinitelj nije osuđen zbog ubojstva.

Obitelj mora živjeti s tom činjenicom. Ali važno je da je javnost zaštićena od ovako opasnog počinitelja“, rekao je odvjetnik Til Heene.

Nakon događaja u srpnju prošle godine njemački mediji su danima izvještavali o ovom ubojstvu, a i samo suđenje je proteklo uz veliku medijsku prisutnost.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply