Srpsko-hrvatski turbofolker Milorad Dodik odbio susret i žestoko napao njemačku veleposlanicu

SARAJEVO – Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je, neslužbeno saznajemo, odbio u oproštajni posjet primiti ambasadoricu Njemačke u BiH Christiane Hohman.

Dodik je u svom odgovoru naveo kako ambasadoricu Hohman kao predsjedavajući Predsjedništva BiH, nije ni primio u nastupnu posjetu, te da ne može udovoljiti njenom zahtjevu za oproštajnim susretom.

“Pored toga, kao ambasador Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini u protekle više od tri godine radili ste na štetu srpskog naroda i Republike Srpske, a time i protiv same Bosne i Hercegovine i njenog Ustavom predviđenog uređenja”, naveo je Dodik u odgovoru, prenose Vijesti.ba

Dodaje da je kao predstavnik zemlje, koja na ovim prostorima nosi teško istorijsko breme, očekivano bilo da ambasadorica pokažete više razumijevanja i diplomatskog senzibiliteta u radu.

“Međutim, Vaši javni nastupi i diplomatske aktivnosti tijekom Vašeg boravka u Sarajevu bili su politički obojeni, subjektivni i diplomatski neprimjereni o čemu ću obavijestiti i najviše predstavnike Savezne Republike Njemačke”, naveo je Dodik i dodao:

“Visoko cijenim napore Savezne Republike Njemačke da svojim iskustvima i pomoći doprinese procesu pomirenja i izgradnje trajnog mira na cijelom prostoru Balkana. Sa željenjem moram konstatirati da Vi niste bili adekvatan predstavnik takve jedne Njemačke”.

Autor: Dnevno.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply