Srušena ograda podjele u školskom dvorištu u Travniku

TRAVNIK – Ograda u dvorištu travničke škole, ograda podjele koja je i u pjesmama opjevana, danas je konačno uklonjena, na oduševljenje Travničana.

Ova ograda dugo je bila materijalni dokaz višegodišnjeg nametnutog i neprihvatljivog načina života koji je, zahvaljujući prvo malim zajedničkim aktivnostima, druženjima i prijateljstvima, prerastao u ono što je uvijek postojalo, a starije generacije pamte u Travniku, a zove se suživot i zajedništvo, piše Klix.ba

Dok se ograda podjele trajno uklanja, spominje se izgradnja nove ograde oko cijele školske zgrade. Podsjećamo, ograda je postavljena između Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” gdje se nastava izvodi prema hrvatskom planu i programu, te Mješovite srednje škole “Travnik” koja nastavu izvodi prema bosanskom planu i programu.

Nedavno je ljubavna priča mladog bračnog para iz Travnika, Elisabeth Elle Hrgić i Inasa Dagoje, osvojila internet, a upravo je predstavljena kroz fotografiju koja je nastala pored ograde ispred travničke škole.

Elle s jedne strane, a Dagoje s druge, pokazali su da ljubav prevazilazi sve barijere.

Autor: Dnevno.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply