ŠTO SE DOGAĐA? Bošnjaci u parlamentu FBIH pozvali Inzka da smjeni Komšića

Parlament Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je večeras zaključke o entitetskoj granici koju su predložili klubovi u Zastupničkom domu. Usvojeno je pet zaključaka, a bitno je napomenuti da su odbijeni zaključci koje je predložio klub Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH).

Jedan od zaključaka koji je usvojen i to uz većinu bošnjačkih glasova je sljedeći:
Pozivamo Visokog Predstavnika u Bosni i Hercegovini da sankcionira sve političke zvaničnike u Bosni i Hercegovni koji učestvuju ili su u proteklom periodu učestvovali u rušenju ustavnog poretka, podrivanju Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i neizvršavanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Europskog suda za ljudska prava;

Iz Komšićevog ureda još uvijek, do zaključivanja ovog teksta, nisu osudili ovaj zaključak. Koji jasno osuđuje Željka Komšića i njegovo antidaytonsko djelovanje. Napade na Ustav, napade na presude Ustavnog suda BIH i napade na implementaciju presude Sejdić Finzi.

Podsjećamo, ovo je prvi put da sve bošnjačke stranke zajedno udaraju na Komšića. Jučer je Dodik također zatražio njegovu ostavku zbog kršenja poslovnika o radu Predsjedništva.

Komšić je u nekoliko navrata najavljivao rušenje daytonskog sporazuma, nazivajući ustavnu stavku, prema kojoj je upravo on izabran – “konstitutivnost”, primitivnom i zaostalom.

Možda nije do stavje, al doista njegova fotelja upravo se takvom čini.

Poskok.info

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply