Struja ubila dvojicu radnika u bazenu!

Dva radnika poginula su u nesreći koja se u ponedjeljak prije podne dogodila u kninskoj tvornici DIV TVIK.

– Danas oko 11.08 sati od Hitne medicinske pomoći Šibenik zaprimljena je dojava da su u tvornici samoborske tvrtke u Kninu teže ozlijeđena dvojica radnika, kojima je, tijekom pružanja medicinske pomoći, u bolnici u Kninu, konstatirana smrt u 11.50 sati. Prema dosad utvrđenom, riječ je o 34-godišnjem i 20-godišnjem zaposleniku navedene tvrtke – navodi se u priopćenju iz PU šibensko-kninske.

Kako je jedan od radnika tvornice kazao za Huknet, nesreća se dogodila pri čišćenju bazena u pogonu galvanizacije.

– Nesreća se dogodila tijekom čišćenja bazena u kojem se nalazi vodena otopina. Iz ne znam kojih razloga bazen je došao u kontakt sa strujom i tom je prilikom strujni udar doživio 34-godišnjak. Zatim mu je priskočio u pomoć 20-godišnjak s namjerom da ga spasi, odnosno izvuče iz bazena te ga je uhvatio za ruku.

U tom času je i on doživio strujni udar. Zatim su električari isključili struju u cijelom pogonu i pozvana je Hitna pomoć. Na samom mjestu događaja probalo se reanimirati unesrećene radnike, ali navodno nije bilo potrebne opreme za to. Nije mi jasno kako se ovo dogodilo i odakle struja u bazenu.

Na kraju krajeva, čišćenje tog bazena bila je rutinska radnja koja se do sada milijun puta dogodila, rekao je neimenovani zaposlenik DIV-a za kninski portal Huknet.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply